Timpul.md

CSI / Rusia 3 Februarie 2017 | 11:20

Rusia riscă noi sancțiuni din cauza ”pașapoartelor” din Donbas

Companiile aeriene, hotelurile, Căile Ferate Ruse recunosc în fapt ”paşapoartele” emise de ”republicile” auto-proclamate din Donbas (DNR-LNR), considerându-le documente de identitate valide, potrivit unei investigaţii realizate de jurnaliştii RBC.  

Corespondentul publicaţiei a asistat în momentul în care un titular de ”paşaport” DNR a cumpărat un bilet pentru un zbor de la compania aeriană Pobeda, un bilet de tren şi a rezervat camera la un hotel.

”Vicepreşedintele” Consiliului Naţional al DNR, Denis Pusilin, a declarat pentru RBC că titularii de ”paşaport” DNR pot trece frontieră dintre Rusia şi republicile nerecunoscute, ceea ce înseamnă că şi poliţia rusă de frontieră recunoaşte aceste ”documente”.

Compania aeriană S7 a confirmat că acceptă ”paşapoarte” DNR. La „Aeroflot”, cea mai mare companie aeriană din Rusia, au declarat însă că resping categoric paşapoartele emise de state nerecunoscute. Aceeaşi este şi poziţia oficială a companiei Căile Ferate Ruse, care într-un răspuns pentru RBC a declarat că regulamentele actuale nu le permit casierilor să vândă bilete cetăţenilor unor state care nu se află în lista aprobată.

Avocatul Clif Burns, de la firma de avocatură Bryan Cave LLP din Washington, a declarat că recunoaşterea ”actelor” emise de DNR şi LNR ar putea servi drept baza pentru noi sancţiuni împotriva oficialilor şi companiilor din Rusia.

”Republicile populare Doneţk şi Lugansk” (DNR-LNR) s-au auto-proclamat state independent în aprilie 2014. Până în prezent, doar Osetia de Sud a recunoscut ”independenţa” celor două. La rândul sau, Osetia de Sud este recunoscută în lume de doar patru state membre ONU: Rusia, Venezuela, Nicaragua şi Nauru. 

sursa: paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus