CSI / Rusia

Ruşii investesc masiv în arme. Construiesc un portavion cum nu mai există în lume

Anunţul a fost făcut de comandantul Flotei de Nord, amiralul Vladimir Korolyov. "Noul portavion ne va permite să fim mai eficienţi în cadrul misiunilor" a explicat acesta, citat de agenţia Tass.

Proiectul se află în lucru pe masă inginerilor militari de la Centrul de Stat pentru Cercetare Krylov din Sankt Petersburg şi poartă numele de cod Project 23000E Storm. În prezent, cel mai modern vas de acest tip deţinut de marina rusă este portavionul Amiral Kuzneţov, acesta fiind şi nava-amiral folosită la toate exerciţiile militare desfăşurate în ultimul timp. "În perspectiva, ne dorim un portavion care să nu suporte comparaţie cu celelate vase militare existente. Este necesar prin prisma noilor provocări şi ameninţări care apar în lume", declara amiralul Korolyov.

Vasul va urmă să definească o nouă clasa de nave de lupta, inginerii şi liderii militari din Rusia susţinând că proiectul este diferit faţă de ceea ce se întâlneşte în dotările forţelor navale ale altor state.

"Vorbim despre un vas care va răspunde necesităţilor viitorului mai degrabă decât celor ale prezentului", a caracterizat oficialul rus acest proiect.

Program extins până în 2050

Portavionul viitorului poate costă între 1,8 şi 5,63 miliarde de dolari, susţin designerii săi de la Nevskoye Design Bureau. Pentru realizarea proiectului, aceştia au la dipoziţie 10 ani. Însă, odată lansat la apă, vasul ar urmă să constituie doar una din armele de distrugere în masă ale Rusiei.

Programul pe termen lung pentru dotarea marinei ruseşti cu vase de lupta noi prevede investiţii masive în portavioane până în 2050. Ultimul vas militar construit în şantierele ruseşti, portavionul Amiral Kuzneţov, a fost lansat la apă în 1990 şi modernizat la mijlocul deceniului trecut.

sursa: business24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *