Actualitate

Ruşii îşi dau palme: Au rămas fără banii americanilor. De ce necalificarea celor de la SUA la Mondiale e o lovitură

 Ruşii tocmai au rămas fără cea mai profitabilă naţională! La ultimele două ediţii ale turneului final, americanii au avut cei mai numeroşi suporteri. Au fost 130.000 de susţinători ai americanilor în Africa de Sud, în 2010, şi 200.000 în Brazilia, în 2014! 

 
„Suntem nebuni dacă mai mergem aşa“
 
Ratarea calificării a fost tratată cu amuzament în mass-media din SUA, unde fotbalul e un sport în dezvoltare, dar, în continuare, mult în umbra unor discipline precum baschet, baseball, hochei sau fotbalul american.
 
Postul ESPN şi-a început emisiunea dedicată sportului cu ştirea legată de eşecul naţionalei de fotbal, însă cei din studio au făcut mai degrabă băşcălie pe seama subiectului. „Ne-au depăşit Honduras şi Panama în clasamentul zonei CONCACAF. Ce înseamnă asta? Habar n-am! Doar ştiu că nu mergem la Mondiale. O sa fiu sinceră! Sunt angajata acestui post şi mi s-a spus că trebuie să deschid emisiunea cu necalificarea naţionalei de fotbal. E clar însă că nu vom deschide şi emisiunea de mâine cu <<soccer>> şi, de fapt, mâine, nimeni nu va mai vorbi despre <<soccer>>“, s-a spus în studio.
 
Totuşi, singurul om prezent la emisiune care se pricepea la fotbal, fostul internaţional Taylor Twellman, a tras un semnal de alarmă: „E un dezastru şi o ruşine ce s-a întâmplat! Dacă nu schimbăm tot ce ţine de organizarea fotbalului în America şi continuăm să facem totul ca până acum, înseamnă că suntem nebuni! Vom avea o problemă, cât timp îi vom duce pe copii cu forţă la fotbal. Acest sport trebuie să prindă rădăcini în cultura noastră“.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *