Timpul.md

Actualitate 31 August 2020 | 12:13

„RUSKII MIR” / Jurnalist rus anti-Kremlin, snopit în bătaie. Doi bărbați necunoscuți l-au atacat în fața locuinței

Un jurnalist şi activist critic la adresa Kremlinului a fost rănit grav într-un atac care a avut loc duminică, chiar în fața casei sale din Moscova, informează postul de radio Eho Moskvî, preluat de dpa și citat de Agerpres.

Iegor Jukov, în vârstă de 22 de ani, a fost dus la spital cu tăieturi în zona feţei şi cu posibile leziuni cerebrale.

Jukov, un cunoscut blogger din Rusia, a lucrat pentru Eho Moskvî după ce statul i-a interzis să aibă propriul său canal video online. Emisiunile sale au atras un număr mare de urmăritori. El l-a intervievat chiar și pe disidentul rus Aleksei Navalnîi, care se află în prezent internat într-un spital din Berlin după ce ar fi fost otrăvit într-o cafenea dintr-un aeroport.

Echipa lui Jukov a publicat imagini cu rănile sale pe reţelele de socializare. Ei afirmă că bărbatul a fost lovit în zona capului după ce se afla culcat la pământ.

Potrivit redactorului şef al Eho Moskvî, Aleksei Venediktov, Jukov a depus o plângere la poliţie, și asta după ce doi bărbaţi necunoscuţi l-ar fi atacat, duminică, în faţa apartamentului său din Moscova.

Jukov este un cunoscut critic al președintelui rus, Vladimir Putin. Acesta a afirmat chiar, în trecut, că ar vrea să fie el însuşi preşedinte al Rusiei. El a devenit cunoscut prin implicarea sa în protestele opoziţiei ruse. Ca urmare a acestui fapt, jurnalistul a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare şi i s-a interzis să aibă propriul site timp de doi ani, începând din luna decembrie a anului trecut. Ulterior acestei decizii, el a intrat în echipa Eho Moskvî.

https://www.realitatea.net 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus