Timpul.md

Actualitate 6 Noiembrie 2017 | 10:26

Ruslan Codreanu, viceprimarul capitalei susține că interesul chișinăuianului va dicta prioritățile Primăriei

Noul viceprimar al capitalei, Ruslan Codreanu, intenționează să continue lupta cu birocrația și corupția din structurile primăriei, dar și să amelioreze calitatea serviciilor prestate chișinăuienilor.

Într-o postare pe pagina sa oficală de Facebook, Ruslan Codreanu mulțumește colegilor din Partidul Popular European pentru susținere, menționând că va depune toate eforturile pentru a aduce Primăria cât mai aproape de cetățeni.

Potrivit lui Codreanu, una din prioritățile sale imediate va fi îmbunătățirea dialogului dintre cetățeni și societatea civilă cu Primăria mun. Chișinău pentru a dezvolta proiecte urbane durabile.

„Începând cu mandatul de consilier municipal, am spus în repetate rânduri că Primăria are probleme extrem de grave, de la corupție până la proasta administrare. Nu aș fi vrut să rămân doar la critică și constatări. Din funcția de viceprimar voi sprijini modernizarea instituției, astfel încât interesul chișinăuianului să dicteze prioritățile Primăriei", a declarat Ruslan Codreanu.

El mai spune că nominalizarea sa în această funcție va contribuie la deblocarea activităților din Primăria mun. Chișinău.

„Îmi pare rău că această nominalizare se face abia acum, într-o situație de criză, dar mă voi bucura dacă pot contribui la deblocarea acestei crize și la o redinamizare a activității Primăriei", a adăugat viceprimarul.

Menționăm că Ruslan Codreanu are o vastă experiență în vârful administrației publice, activând în cadrul Cancelariei de Stat și fiind responsabil de reforma administrației și coordonarea asistenței externe. A făcut parte din echipa de negociatori cu Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional.

Codreanu are la activ o Licență în Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Masterat în Managementul Administrației Publice la renumita Hertie School of Governance din Berlin.

În calitate de lider al fracțiunii PPEM în CMC a criticat corupția și proasta gestionarea a primăriei și a structurilor subordonate. Împreună cu colegii din fracțiune, Ruslan Codreanu s-a manifestat prin promovarea ghișeului unic, digitizarea primăriei, implementarea sistemului e-grădiniță, e-tichetarea în transportul public municipal, dar și protejarea animalelor fără companie.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus