Timpul.md

Sport 25 Ianuarie 2018 | 16:58

S-a aflat de ce mulți români nu o iubesc pe Halep

Simona Halep e în semifinale la Australian Open, însă în ţară există în continuare un val de critici la adresa celei mai bune jucătoare de tenis din lume.  

Nana Falemi, fostul închizător al Stelei, crede că marea noastră campioană nu e aşa iubită pentru că nu a ştiut cum să le transmită oamenilor că ea reprezintă România.

Din toamnă, Simona e cea mai bună jucătoare din lume, iar acum luptă pentru primul său titlu de Grand Slam din carieră. Numărul unu mondial luptă joi dimineaţă pentru calificarea în ultimul act, cu Kerber, prezenţa în penultimul act de la Melbourne fiind o performanţă istorică: Halep a devenit prima jucătoare din România care face cel puţin semifinale la toate turneele de Grand Slam.

Totuşi, există în continuare critici la adresa Simonei, care nu e văzută de unii un lider WTA legitim, neavând încă un turneu de Mare Şlem în palmares. Această atitudine vine şi ca urmare a faptului că Halep nu a ştiut să şi-i apropie pe români, dând mereu senzaţia că luptă strict pentru interesul personal.

„Nu înţeleg acest fenomen, mi se pare absurd. Dacă nu am avea niciun număr unu în lume am zice: <Ce tare ar fi să avem un număr unu în lume>. Pentru Simona ar fi bine dacă ar transmite mai mult ţării, ca oamenii să o perceapă ca pe o româncă a noastră. Ea e percepută ca o fată care joacă pentru ea. Dacă era numărul 50 sau numărul 100 nu o mai susţinea lumea la fel.

McGregor este atât de popular pentru că în fiecare discurs se adresează irlandezilor. Simona trebuie să reprezinte mai bine România. Oamenii se uită la TV şi spun că această fată nu-i reprezintă. Hagi a fost iubit pentru că mereu făcea referire la România, la români, iar oamenii se identificau cu echipa naţională", a spus Falemi, pentru ProSport. 

Sursa: digi24.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus