Timpul.md

IT&C 23 Aprilie 2010 | 15:24

S-a decis: Rusia e prima ţară care beneficiază de domeniul chirilic .РФ

Corporaţia Internet pentru nume şi numere alocate (ICANN) a luat hotărârea definitivă în ceea ce priveşte alocarea domeniului chirilic .РФ Federaţiei Ruse. Despre această decizie informează pagina web oficială a organizaţiei.

Astfel, potrivit Lenta.ru, Rusia a devenit prima ţară cu dreptul de a se folosi de domeniul chirilic. Ieri, la reuniunea consiliului de administraţie al ICANN, au fost aprobate şi alte domenii pentru delegaţiile ţărilor prezente. Pe lângă Rusia, domenii în limba naţională vor dobândi Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită.

Agenţiile de presă ruseşti scriu că pe data de 11 mai se încheia prima fază de înregistrare a domeniilor prioritare pentru .РФ. Consiliul Coordonator intenţionează să efectueze trei faze de înregistrare, în acest sens. Sunt aşteptate, mai întâi, cereri de la instituţiile comerciale, organizaţii non-profit şi mass-media.

Începând cu a doua jumătate a lunii mai, numărul utilizatorilor de domeniul .РФ va creşte, odată cu intrarea în vigoare a unei noi etape de înregistrare.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus