Actualitate

S-a încheiat audierea martorilor acuzării în dosarul lui Vlad Filat

Despre aceasta au comunicat acuzarea şi apărarea politicianului după şedinţa de marţi, 12 aprilie.

Miercuri, 13 aprilie, continuă o nouă şedinţă de judecată în care deja apărarea va prezenta probele sale. Despre aceasta a spus acuzatoarea de stat Adriana Beţişor, care nu a comunicat detalii din timpul şedinţei de astăzi.

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a subliniat că astăzi a fost audiat ultimul martor din partea acuzării, tot astăzi procurorul a prezentat lista probelor şi au fost cercetate documentele. „Nu s-a oferit posibilitatea să atragem atenţia instanţei asupra circumstanţelor importante din probe. De o perioadă îndelungată insistăm pe şedinţe publice. Vom solicita repetat ca şedinţele să fie publice şi aşteptăm ca în faţa instanţei să compară martorii apărării. Printre aceştia este şi ex-guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, sunt şi alţi înalţi funcţionari care sunt responsabili direct de frauda bancară. Urmează să-i audiem, după care vom veni cu aprecieri”, a spus avocatul.

Igor Popa a mai spus că apărarea are peste 30 de martori.

Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară şi reţinut pe 15 octombrie 2015. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă şi riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice. Acesta pledează nevinovat.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *