Timpul.md

Actualitate 18 Mai 2020 | 19:17

S-au găsit banii necesari pentru a continua construcția blocului de studii la Liceul „Mihai Eminescu" din Comrat. S-a implicat Ministerul Educației

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a dispus alocarea mijloacelor financiare necesare pentru construirea unui bloc de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din municipiul Comrat, după ce Adunarea Populară din UTA Găgăuzia a refuzat să aloce 5,6 milioane de lei pentru aceste lucrări, care urmau să fie ca o contribuție la cele 15 milioane de lei, acordate de Guvernul României.

Construcția blocului de studii va fi posibilă grație sub-proiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din municipiul Comrat, UTAG", finanțat în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României.

Costul lucrărilor civile constituie 20 051 381, 08 lei și include lucrările de construcție a unui bloc nou de studii.

Menționăm că mijloacele financiare vor fi alocate de IP FISM la etapa de rectificare a Legii bugetului de stat 2020. Pentru a nu tergiversa demararea lucrărilor de construcție, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării urmează să transmită o scrisoare de garanție privind asigurarea acoperirii contribuției autorității publice locale în cadrul sub-proiectului dat.

În prezent, în cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu" din municipiul Comrat își fac studiile 476 de elevi.

https://www.realitatea.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus