Opinii și Editoriale

Sa stiti ca ne faceti un mare rau, daca ii mai votati pe comunisti

Scrisoare catre parinti si bunici

Dragii nostri parinti si bunici,

Daca ati avut curajul sa ne dati viata si sa ne cresteti in aceasta tara, va rugam sa aveti acum putina rabdare si sa ne ascultati.


Va place sa spuneti despre noi prin vecini ca suntem frumosi, destepti si cuminti, ca aveti copii si nepoti la Chisinau sau prin alte parti, care vor ajunge oameni mari. Va mandriti cu noi si vreti sa fim alinarea voastra la batranete. Atunci cand vorbim la telefon, se intampla sa auzim uneori cum va tremura glasul… Numai sa nu spuneti ca nu plangeti pe ascuns de dorul nostru. Stim ca ne iubiti. E si natural ca parintii si bunicii sa-si iubeasca odraslele. Dar voi ne iubiti intr-un fel tare ciudat.

Pe de o parte, ne doriti tot binele din lume, iar pe de alta, ne lipsiti si de putinul noroc de care am putea avea parte aici, in patria noastra. Cu o mana ne dati, si cu alta ne luati. Cu mana cu care ii votati pe comunisti ne luati, fara sa intelegeti, speranta ca vom ajunge sa traim si noi vreodata ca oamenii. Poate va intrebati ce inseamna pentru noi sa traim ca oamenii? Inseamna sa ne bucuram in fiecare zi si in fiecare clipa de viata pe care ne-a dat-o Dumnezeu. Avem noi oare parte de aceasta bucurie? Va spunem sincer ca nu. In saracia in care traim, multi dintre noi nici nu indraznim sa ne intemeiem o familie si sa avem propriii nostri copii, pentru ca ne gandim cu groaza ca nu vom putea sa-i intretinem fara un acoperis deasupra capului si fara mijloace pentru traiul zilnic. Voi, din agoniseala de-o viata, nu ne puteti sprijini cu nimic.
Pentru noi, a trai ca oamenii inseamna cu totul altceva decat ceea ce ni se intampla in fiecare zi. Inseamna sa avem si noi parte de aceleasi conditii de trai si de studii ca tinerii din alte tari. Dar bursele si salariile noastre de-abia ne ajung pentru a supravietui. Noi nu ne putem permite sa inchiriem o gazda ca sa scapam de mocirla din camine, iar de multe ori, pentru a face economii, ne vedem nevoiti sa cumparam un singur set de manuale la tot grupul.

In acelasi timp, feciorii si nepotii oligarhilor comunisti irosesc milioane de bani nemunciti. Noi nu ne mai incumetam sa va cerem bani, pentru ca stim ca nu-i aveti. Dar chiar si asa, in sufletul nostru am fi impacati daca, atunci cand venim acasa, v-am gasi veseli si increzuti in ziua de maine. Noi insa va gasim apasati pana-n pamant de lipsuri, necazuri si boli. Ni se strange inima de mila cand vedem cum va rusinati ca nu aveti cu ce ne primi atunci cand invitam vreun prieten acasa, ca nu aveti unde ne culca sau ce pune pe masa. Nu mai vorbim de conditiile de viata din satele noastre – fara apa, fara canalizare, fara sistem de incalzire, fara baie si cu closetul tocmai in fundul gradinii.

Noi nu mai putem suporta aceasta mizerie. Credeti ca ne este usor sa privim tristetea si necazul din ochii vostri atunci cand ne petreceti la drum si nu aveti sa ne dati nici macar bani de buzunar? Credeti ca noi nu stim ce salarii si pensii mizere primiti? Cand ati fost ultima oara intr-un concediu platit sau la un sanatoriu, ca sa va odihniti si voi ca oamenii? Cand ati mers la un control medical de rutina? Dar la dentist in care secol ati fost? Noua nu ni se pare normal ca majoritatea oamenilor de la tara, si tineri si batrani, umbla fara dinti in gura. Din lipsa banilor, nu va mai ingrijiti deloc de sanatatea voastra.
Numai in Moldova poti intalni peste tot oameni care abia de-au trecut de 60 de ani, dar se gandesc numai la moarte, alta perspectiva nu mai vad. La varsta asta, prin alte tari oamenii abia incep sa traiasca din plin. Au venituri si pensii care le acopera toate nevoile, calatoresc liber prin lume si se bucura de viata. La un asemenea nivel de viata vrem sa ajungem si noi.

 

Dragi parinti si bunici,

Daca ne doriti binele si vreti sa ne ajutati, va rugam din tot sufletul un singur lucru: nu-i mai votati pe comunisti! Din cauza lor am ajuns cea mai saraca tara din lume. Ei au dat foc Parlamentului, ei ne-au torturat, ei ne-au inchis granitele, ei ne baga pe toti cu zile in mormant.
Pe data de 6 si 7 aprilie, in strada au iesit 40 de mii de tineri ca noi. Au iesit sa-si apere drepturile la alegeri corecte, la libertate si la o viata normala. Dar comunistii privesc la noi cu dispret ca la niste slugi. Ei vorbesc despre noi la televizor de parca nu am fi oameni, ci niste vite care trebuie sa stea linistite in ocol si sa-si astepte ratia de nutret.
Gata, ajunge! Noi ne-am saturat!
Sa stiti ca ne faceti un mare rau daca ii mai votati pe comunisti, adica pe cei care ne alunga pe toti din aceasta tara. Va rugam mult, nu ne furati viitorul! Nu ne condamnati la o viata in saracie si teroare!
Veniti miercuri la alegeri si votati Stejarul! Votati cu noi impreuna pentru Moldova! Votati Partidul Liberal Democrat din Moldova!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *