Actualitate

Şalaru: Dacă nu-l oprim, Dodon va vinde Moldova pe bucăţi. Opoziţia trebuie să se mobilizeze şi să oprească privatizările

„Ultimul lucru de care are nevoie Republica Moldova în această perioadă de incertitudine şi criză este demararea unui proces masiv de privatizare. Dintr-un astfel de proces va avea de câştigat nu statul şi cetăţenii ci capitalul oligarhic rusesc. Dacă nu-l oprim Igor Dodon va vinde Republica Moldova pe bucăţi. Opoziţia trebuie să se mobilizeze şi să oprească aceste privatizări pentru că altfel vom păţi acelaşi eşec precum cu aeroportul”, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Politicianul susţine că „niciodată Federaţia Rusă nu a dat gratuit bani, nimănui! După ce l-a finanţat ani în şir pe Igor Dodon şi PSRM-ul se pare ca a venit şi scadenţa. Dodon trebuie să întoarcă Federaţiei Ruse datoriile acumulate prin finanţarea sa şi a partidului”.

„Intenţia guvernului Chicu de a privatiza structuri economice, mai mult sau mai puţin strategice, va avea ca beneficiari nu firme occidentale ce le-ar putea dezvolta, ci firme ruseşti care le vor spolia şi vor maximiza controlul rusesc în ramuri importante ale economiei moldoveneşti”, a afirmat Şalaru.

El menţionează că „situaţia economică, politică, socială, în general investiţională nu este de loc una atractivă pentru investitori serioşi din occident”.

„Republica Moldova este atractivă doar pentru pseudo investitorii ruşi cu dublă agendă: economică dar mai ales politico-securitară. Interesul Federaţiei Ruse pentru portul Giurgiuleşti sau aeroporturi nu este doar unul economic ci mai ales militar-strategic. Din acest motiv, Igor Dodon va forţa „privatizări” în fapt, transferări de active, pe sume modice, către Federaţia Rusă deoarece investitorii vestici, la situaţia din Republica Moldova, nu se vor grăbi să investească. În plus, teama că Igor Dodon va pierde alegerile îi face pe sponsorii moscoviţi ai acestuia să se grăbească. Mai mult, nu este exclus ca aceste privatizări către capitalul rus să fie şi o plată în avans a creditului de la Moscova pe care Dodon îl tot trâmbiţează”, a mai spus ex-ministrul Apărării.

https://m.adevarul.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *