Actualitate

Şalaru: „Mihai Ghimpu trebuie să înţeleagă că partidul nu este o proprietate privată”

Anatol Şalaru a făcut această sugestie ironică în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR, aducând în discuţie canonada de acuzaţii din partea mai multor colegi liberali, după ce Biroul Politic al PL a hotărât ridicarea sprijinului pentru portofoliul ministerial pe care acesta îl deţine.

Referitor la acuzaţiile formulate într-o postare a vicepremierului Gheorghe Brega, care l-a acuzat pe Şalaru de legături cu KGB-ul, ministrul Apărării a afirmat că aceste afirmaţii pot fi comentate doar cu ajutorul medicului psihiatru.

„Să-şi dea demisia de onoare, să convoace Cogresul, iar după aceea Congresul îl poate reconfirma în funcţie dacă va găsi de cuviinţă că Mihai Ghimpu merită acest lucru. Dar acum se crează senzaţia că el se teme de acest Congres. Mihai Ghimpu trebuie să înţeleagă că oamenii vin şi pleacă din anumite funcţii, iar partidul nu este o proprietate privată”, a comentat Şalaru pe marginea situaţiei din PL, adăugând că nici el nu are pretenţii la funcţia de preşedinte al partidului.

Anatol Şalaru a mai afirmat că partidul său trebuia să asculte de recomandările ALDE de a nu participa la alegerile prezidenţiale, ci doar de a susţine un candidat de dreapta.

„Dacă se retrăgea (Mihai Ghimpu – n.r.), scorul lui era să rămână un mister şi atunci putea să spună tuturor că el era sa acumuleze 8%-10%-15%. Avea spaţiu de manevră suficient. Dar aşa a rămas, a acumulat 1,8% şi le-a dat motiv ruşilor şi lui Dodon să ne spună în faţă cât valorăm noi şi curentul unionist”, a explicat ministrul Apărării.

Şalaru a mai spus că PL nu mai se alfă în nicio relaţie de colaborare cu vreun partid din România, precizând că imaginea lui Mihai Ghimpu în faţa demnitarilor de la Bucureşti este una foarte şifonată.

Întrebat cine crede că va prelua şefia la ministerul Apărării după decizia din Biroul Politic al PL, Şalaru a răspuns că, de când cu izbucnirea scandalului, a primit anumite reproşuri sugestive de la deputatul Ion Apostol: „El îşi doreşte această funcţie. Mi-a reproşat la Birou că el mi-ar fi cedat funcţia mie… probabil a avut vreo discuţie separată cu Mihai Ghimpu”.

 Infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *