D-ale carnavalului

Salonul de Umor Ridendo dicere verum

La Busteni, oras de pe valea Prahovei, a avut loc cea de-a XIV-a editie a Salonului de Umor „Ridendo dicere verum”. Muzeul memorial „Cezar Petrescu”, in colaborare cu Primaria Busteni, i-a gazduit in zilele de 7 si 8 august pe cei mai reprezentativi autori de epigrama din zona, cat si pe unii epigramisti cunoscuti din afara judetului, printre care si Gheorghe Balici din Chisinau. Ultimul, incantat de frumusetea acestor locuri, a enuntat un adagiu memorabil: „Aici, daca nu poti sa vii sa traiesti, macar sa vii sa mori”.

In cadrul salonului au avut loc lansari de carte umoristica, expozitii de caricatura, dueluri epigramatice si un concurs de epigrama cu tema „Asumarea responsabilitatii”. Competitia intre epigramisti s-a inceput in seara zilei de 7 august, cand a fost anuntata tema concursului. A doua zi, dupa o lunga deliberare a juriului, au fost facute totalizarile. Maestrii epigramei romanesti au luptat pentru premii consistente, oferite cu darnicie de catre primarul orasului Busteni, Emanoil Savin.
Premianti ai concursului de epigrama au devenit Stefan Al. Sasa din Ploiesti (premiul I), Gheorghe Balici din Chisinau (premiul II), Valerian Lica din Bucuresti (premiul III), Mihai Salcutan, Ioan Toderascu, Constantin Mandruta, George Corbu s.a. (mentiuni).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *