Moldova

Salvaţi parcurile din Chişinău!

Un exemplu în acest sens serveşte Parcul Valea Morilor, şi anume, sectorul situat în apropierea străzii Vasile Lupu. Acolo, în plină zi au fost tăiaţi zece arbori de 20 de ani. Zona aceasta făcea parte din parc şi, conform proiectului iniţial, a fost rezervată pentru depozitarea nămolului evacuat din iaz. În 2003, autorităţile municipale de atunci au ignorat acest fapt şi au dat în arendă teritoriul respectiv câtorva persoane juridice cu drept de construcţie. Chiar dacă mai târziu edilul actual al oraşului şi-a dat seama de gafa predecesorilor săi, judecata, în pofida cerinţelor stricte ale legii de a nu admite construcţii în parcuri, i-a restabilit în drepturi pe cei care au râvnit terenurile.

Un alt caz a avut loc în Parcul Valea Trandafirilor, în vecinătatea străzii Natalia Gheorghiu, unde au fost tăiaţi mai mult de 20 de arbori maturi.

Printr-o decizie a Primăriei Chişinău din 2003, în primăvara acestui an a fost defrişat un sector întreg al parcului din strada Florilor. Avizul negativ al Mişcării Ecologiste, protestele populaţiei, retragerea de către vechea conducere a primăriei a deciziilor vechi, n-au avut niciun efect asupra judecăţii.

Aici mai putem include distrugerea parcului din strada Dimo, unde urmează să fie construită o benzinărie şi o spălătorie auto, defrişarea a 18 castani de pe strada Orheiului, extinderea Pieţei „Tiraspol” etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *