Timpul.md

IT&C 17 Mai 2020 | 00:01

Samsung GALAXY A Quantum – primul smartphone 5G cu criptare quantum

Samsung a lansat un smartphone special în Coreea de Sud, primul telefon 5G cu criptare pe tehnologia quantum – GALAXY A Quantum.

Folosește o tehnologie denumită QRNG (quantum random number generator), dezvoltată de către ID Quantique – filiala a SK Telecom din Elveția.

Chipsetul QRNG poartă indicativul SKT IDQ S2Q000 și mărește gradul de securitate al datelor de pe smartphone printr-o tehnologie de criptare quantum ce generează numere aleatorii și astfel sunt create chei de protecție impredictibile.

Este folosit un LED și un senzor de imagine CMOS, detectează lumina emisă de diodă și generează numerele aleatorii. Aceste numere sunt trimise către un serviciu ce necesită identificare și certificare, cum ar fi plățile mobile. Am putea spune că avem în fapt un alt nivel de protecție peste cel deja integrat.

În rest, Samsung GALAXY A Quantum = Samsung GALAXY A71 5G (Exynos 980, display Super AMOLED de 6.7 inch, Android 10 cu One UI, cameră principală cu 64 + ultrawide de 16 Megapixeli, macro de 5 Megapixeli și senzor pentru adâncimea de câmp de 5 Megapixeli.

Sun trei variante de culoare: Negru. Argintiu și Albastru. Bateria este de 4500 mAh cu încărcare la 25W, 8 / 128 GB stocare, iar prețul din Coreea de Sud se situează la aprox. 490 euro. În perioada de precomandă se oferă și o pereche de GALAXY Buds.

Rămâne de văzut dacă GALAXY A Quantum va fi adus și într-o variantă internațională.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus