Sănătate

Sănătoasă în 5 minute!

 Ai 10 secunde?
Presara putin praf de scor tisoara peste cerealele cu lapte, la micul dejun, pentru a-ti echilibra nivelul glicemic din sange. Studii re cente sustin ca 1/2 lingurita de scortisoara pe zi reduce semnificativ nivelul zaharului sangvin la persoanele cu diabet. Praful de scortisoara este bun si in timpul dietelor, pentru ca iti tine foamea sub control si poftele la distanta…
Ai 1 minut?
Fa o fotografie… inainte de masa! Un studiu realizat de cercetatorii americani de la Universitatea din Wisconsin arata ca persoanele care fotografiaza tot ceea ce mananca au tendinta de a se hrani mult mai sanatos decat inainte.
Ai 2 minute?
Mareste-ti gradul de concentrare
Nivelurile dopaminei in sange ne mentin atentia treaza si mintea alerta. Cand acestea scad, ne pierdem concentrarea si ne simtim obositi. Acum ai la dispozitie un exercitiu simplu de stimulare a cresterii nivelului de dopamina in sange, atunci cand ai nevoie de ea (la serviciu, la examene etc.).
Asaza-te la masa, cu o foaie de hartie si doua ustensile de scris (pixuri/creioane).
Tinand cate un creion in fiecare mana, deseneaza un cerc cu una dintre maini si, in acelasi timp, doua patrate cu cealalta.
In timp ce ai mainile ocupate cu desenele de mai sus, traseaza un cerc pe podea, cu varful piciorului. Ti se pare cam complicat, nu? Dar exercitiul te va trezi, cu siguranta…
Ai 3 minute?
Alege un exercitiu de relaxare a muschilor gatului si cefei si opreste durerea de cap, inainte ca ea sa se instaleze pentru cateva ore. Intinsa pe spate, inspira, apoi expira, in timp ce-ti rotesti incet capul spre dreapta. Inspira din nou si revino cu capul in pozitia intiala. Apoi expira, in timp ce il rotesti spre stanga, si inspira, in timp ce il aduci in centru. Repeta de cateva ori.
Ai 10 minute?
Iesi la o plimbare! Zece minute de mers in ritm alert sunt suficiente pentru a intra in forma si a arde grasimile. Incearca:
Incalzeste-ti muschii mergand la pas doua minute, apoi creste un pic tempo-ul.
Mergi ceva mai rapid, dar intr-un ritm care iti permite sa vorbesti in acelasi timp.
Verifica-ti postura. Mentine capul sus, spatele drept, abdomentul plat si pasul intins.

Sursa: Avantaje

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *