Actualitate

Sancţiuni noi pentru infracţiuni cu caracter terorist

O altă modificare susţinută de Guvern se referă la călătoriile peste hotare în scop terorist. Se are în vedere călătoria în scopul instruirii, pregătirii, săvârşirii ori participării la infracţiuni cu caracter terorist. Asemenea acţiuni vor fi pedepsite cu închisoare de la trei la şapte ani. Va fi sancţionată şi organizarea sau facilitarea călătoriilor peste hotare în scopurile enumerate, cu închisoare de la trei la şase ani. Persoana juridică va fi sancţionată cu amenzi între 3000 şi 7000 de unităţi convenţionale, cu lichidare.

Prin aceste modificări şi completări la Codul penal şi la Codul de procedură penală Republica Moldova îşi realizează obligaţiile asumate faţă de Consiliul Europei şi ONU.

În aceeaşi şedinţă, Guvernul a aprobat un proiect de lege privind ratificarea Protocolului adiţional la Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea terorismului, întocmit la Riga la 29 octombrie 2015 şi semnat de Republica Moldova la 21 martie 2016. Directorul SIS, Mihai Balan, a precizat că prevederile Protocolului vor fi aplicate, până la unificarea teritoriului ţării, doar pe partea dreaptă a Nistrului.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *