Sport

Sase halterofili vor pleca la Mondiale

Reprezentantii uneia din cele mai prospere probe sportive practicate in republica noastra, si anume halterele, din nou participa la un eveniment de prestigiu. Ce-i drept, nu este vorba despre cei mai experimentati atleti, dar despre categoria tineret. Cu toate acestea, lotul „tricolorilor” este completat si cu sportivi care au cochetat cu formatia seniorilor.
R. Moldova va fi reprezentata de sase halterofili la Campionatul Mondial de tineret (varsta participantilor pana la 20 de ani), care se va desfasura cu incepere de astazi la Bucuresti (Romania).

Din lotul pregatit de antrenorii Gheorghe Gutu si Sergiu Cretu fac parte urmatorii sportivi: Iurie Dudoglo (56 kg), Alexandru Dudoglo (69 kg), Dumitru Davidenco (77 kg), premianti ai Campionatelor Europene de cadeti, Gheorghe Cernei (77 kg), Alexandru Satalenco, Andrian Zbarnea, ambii la categoria de greutate de pana la 85 de kilograme. „Legam mari sperante la o evoluare reusita, in special, de Alexandru Dudoglo, campion european de juniori, ocupant al locului 9 la Jocurile Olimpice de la Beijing", a declarat antrenorul Gheorghe Gutu.
 

In scopul unei acomodari mai bune si participari reusite, lotul nostru s-a deplasat in doua grupuri la campionat. Primul a plecat sambata, iar al doilea – astazi.In capitala Romaniei au fost inregistrate si ultimele reusite ale halterofililor nostri, in categoria seniori: Cristina Iovu a devenit in premiera, in istoria sportului moldovenesc, vicecampioana europeana. Igor Grabucea a devenit la acelasi campionat medaliat cu bronz. In ultimii cinci ani, halterofilii moldoveni au obtinut 61 de medalii la campionatele internationale.Cel mai bun halterofil moldovean este Tudor Casapu, campion olimpic la Barcelona (1992), care este in prezent presedintele federatiei nationale de profil.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *