Timpul.md

Actualitate 23 Octombrie 2018 | 14:41

Scandal de proporții la Amnesty International! Doi angajați s-au sinucis din cauza condițiilor de muncă inadecvate

Angajații organizației pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International, Roz McGregor și Gaëtan Mootoo s-au sinucis din cauza condițiilor de muncă inadecvate. Informația a fost anunțată de publicația britanică The Guardian, cu trimitere la documente din cadrul anchetei. Potrivit sursei citate, cei doi acuzau presiuni teribile din partea superiorilor.

Amintim că Roz McGregor, o britanică de 28 de ani, care efectua un stagiu remunerat la biroul Amnesty din Geneva, s-a sinucis la începutul verii, la câteva săptămâni după ce Gaëtan Mootoo, de 65 de ani, cercetător privind Africa de Vest, a fost găsit mort pe 26 mai la sediul ONG-ului din Paris.

Presa a scris că în luna iunie, Amnesty International a anunţat derularea unei investigaţii interne, iar ulterior a urmat o achetă a poliției. Lansarea investigației a avut loc după o petiţie trimisă de prietenii şi colegii lui Gaëtan Mootoo. Acesta a lăsat un bilet în care a explicat că a cerut ajutor ”din cauza muncii suplimentare grele; ajutor care nu a fost niciodată oferit”.

În Republica Moldova, filiala locală a Amnesty International a fost, zilele acestea, în epicentrul unui scandal de proporții. ONG-ul a organizat, în data de 18 octombrie curent, o conferință de presă, în care a cerut autorităților Republicii Moldova să ceară președinției Turciei întoarcerea cetățenilor turci, declarați indezirabili în țara noastră. În spatele reprezentanților mai multor ONG-urilor din țară erau elevi cu saci pe cap și ștreanguri la gât. Elevii ar fi fost trimiși la această conferință de către directoarea Liceului Lucian Blaga, Valentina Olaru, o susținătoare înfocată a Maiei Sandu.

Sursa: hotnews.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus