Actualitate

Scandal în Guvernul Japoniei: Un ministru a mers cu maşina de serviciu într-un loc indecent

Această situaţie stânjenitoare apare într-o perioadă în care presa niponă vuieşte pe două cazuri de favoritism în Guvernul Shinzo Abe şi acuzaţii de hărţuire sexuală în Ministerul de Finanţe. Săptămânalul Shukan Bunshun a scris în ediţia sa de miercuri că ministrul Educaţiei Yoshimasa Hayashi s-a deplasat cu o maşină de serviciu la şedinţe particulare de yoga în cartierul Ebisu din Tokyo. „Îmi prezint scuze că am stârnit confuzie într-un context parlamentar tensionat“, a declarat Hayashi.

Revista precizează că este vorba de un club de „yoga sexy“ administrat de o fostă actriţă de filme pentru adulţi. Însă Hayashi se apără susţinând că serviciile în cazul său au inclus „lecţii clasice de yoga“ şi „şedinţe de masaj prin presiunea degetelor“, în scop terapeutic. „Dezmint oficial acest articol, care prezintă o imagine indecentă (clubului, n. red.) şi nu corespunde deloc realităţii“, a spus şi administratoarea clubului.

Ea a cerut revistei să corecteze articolul şi să prezinte scuze. În Japonia, miniştrii au voie să utilizeze maşinile de serviciu în scop personal între două deplasări profesionale sau activităţi legate de muncă. 

Sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *