Timpul.md

Chișinău 8 Aprilie 2020 | 18:26

Scandal pe șantierul ilegal de pe strada Nicolae Costin 44/1. Un medic, agresat de reprezentantul companiei de construcții (FOTO)

Debandada construcției ilegale de pe strada Nicolae Costin, 44/1 a continuat și astăzi. După mai multe încercări eșuate, Primăria Chișinău a început astăzi lucrările de demolare, iar reprezentantul companiei de construcții s-a dat în spectacol și a solicitat intervențai unei ambulanțe, după care a agresat un medic.


Astăzi, după mai bine de două săptămâni, Primăria Chișinău a început demolarea fundamentul blocului, însă intervenția muncitorilor s-a lăsat cu scandal. Ulterior a fost solicitată intervenția ambulanței, după ce reprezentantului companiei de construcții i s-a făcut rău. Însă, în timp ce i se acorda ajutor medical, dânsul l-a agresat pe unul dintre medici.

Contactată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, ne-a comunicat că:

„Politistii din sectorul Buiucani au fost antrenați astăzi în menținereaa ordinei publice la șantierul de pe strada Nicolae Costin 44/1, dar și pentru a nu fi create careva impedimente lucrătorilor de demolare. Ulterior, reprezentantului companiei de construcții i s-a făcut rău, iar la fața locului a fost solicitat un echipaj medical pentru a i se acorda îngrijiri medicale. În timp ce medicii îi acordau îngrijiri medicale, acesta l-a agresat pe unul dintre mediic. Tânărul, în vârstă de 24 de ani, a fost dus la inspectoratul de poliției Buiucani și documentat pentru ultragierea lucrătorului medical”, ne-a spus Stati.

Reprezentantul Poliției Capitalei, ne-a spus că pentru fapta sa, acesta riscă să se aleagă cu o amendă de la 500 la 1250 de lei.Amintim că istoria acestui teren a început în 2015, când mai multe companii au solicitat Primăriei Chișinău emiterea certificatului de urbanism pentru construcția unui bloc locativ. Pentru că una dintre acestea figura într-un dosar penal, celelalte firme i-au cumpărat dreptul de construcție. Prin urmare, terenul a fost preluat de compania „Imobil PG”, care a și continuat lucrările. Chiar și așa, litigiul a rămas în vigoare, lotul fiind deja vizat în procedura penală. Mai mult decât atât, Cancelaria de Stat a decis ulterior că acest teren nu se mai dă în arendă dar și CSJ a anulat toate deciziile prin care au fost obținute certificatele de urbanism și construcții. De atunci această parcelă se află în proprietatea primăriei.

Contactat de reporterii Deschide.MD, apărătorul a declarat că, imediat după iscarea scandalului de săptămâna trecută, a insistat să aibă o întrevedere cu primarul Ion Ceban pentru a discuta despre acțiunile pe care urmează să le întreprindă. Edilul, însă, i-ar fi expediat un SMS în care îl redirecționa către viceprimarul Chironda, cel care ca semnat dispoziția de demolare. La rândul său, Chironda i-ar fi sugerat avocatului să se adreseze Preturii Buiucani, pentru ca, într-un final, pretorul să-l informeze, din nou, despre decizia de demolare emisă de autoritățile locale.

Am încercat să aflăm de la primarul Ceban cum se întâmplă că Primăria deja de aproape două săptămâni nu poate să-și execute propriile decizii, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. 

sursa: https://deschide.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus