Timpul.md

Ultima oră 3 Septembrie 2021 | 08:43

SCANDALOS! Fosta șefă a Procuraturii Anticorupție trimisă in judecată

 Fosta șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție va compărea pe banca acuzaților pentru trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției. PCCOCS a finalizat urmărirea penală pe acest caz și a transmis dosarul în judecată,  Unimedia.info/ro.

Potrivit rechizitoriului, faptele infracționale ar fi fost comise în anul 2018, atunci când învinuita, activând în calitate de procuroră, ar fi pretins de la un condamnat 50 mii euro. În schimbul acestei sume, procurora urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Suma ar fi fost transmisă procurorei într-un local din capitală de către concubina condamnatului, iar ca rezultat, procurora a formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale, contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și, contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest.

Fiind audiată de procurori, aceasta nu-și recunoaște vina. La această etapă este cercetată în libertate.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus