Timpul.md

Actualitate 18 Aprilie 2020 | 12:26

SCANDALUL CONTINUĂ / O Biserică din Bălți REFUZĂ „MITA LUI DODON” pentru preoți

Biserica Sf M.Mc Pantelimon din Bălți anunță   că refuză „donația” lui Dodon și recomandă ca banii către lăcașele de cult să fie redirecționați către spitale în timpul pandemiei de COVID-19.

După consultarea cu Consiliul Bisericesc, am luat decizia de a refuza donațiile de 3000 lei, făcute din inițiativa președintelui Republicii Moldova.

Activitatea bisericii Sf M.Mc Pantelimon se axează pe cele trei principii:
pastoral,
misionar,
social, care în perioada pandemiei COVID 19 a fost mai evidențiat. Întru cât este un mesager, biserica( mai exact comunitatea) noastră vine cu îndrumări, conștientizări și face tot ce-i stă în puteri pentru a ajuta cat statul, in primul rand promovand intens mesajul CSE, atât și societatea.

În Republica Moldova, biserica este separată de stat, la fel biserica noastră se auto-gestioneaza din suportul enoriașilor și agenților economici, care ne ajuta cu suport tehnic și material.

La moment, avem și noi greutățile noastre, dar considerăm oportun că toate donațiile trebuie direcționate către spitalele din Republica Moldova și pentru susținerea populației sărăcite de criza provocată de pandemie.

Principiul laicității spune că statul își tratează cetățenii in mod egal și nu preferențial, adică în funcție de credință, afiliere religioasă sau lipsa ei.

Principiul " eu ție, tu mie" este cel care pune in situația că preoții, beneficiind de astfel de donații, vor trebui să achite un preț oarecare după și, vreau sau nu vreau, preoții vor trebui să facă politică.

Din experiența altor biserici, care și au oferit proprietățile, pentru a ajuta statul în combaterea pandemiei COVID 19, comunicam că biserica noastră nu deține valori mobile si imobiliare, pământuri, conturi de depozite in bancă.

UNICA și cea mai valoroasă resursă sunt parohienii noștri.

Alaturi de ei, vom trece peste ispite și nevoi și împreună cu ei suntem gata să ajutăm autoritățile statului în toate demersurile.

În ajunul Sfintei Învieri, va urăm ca exemplul jertfei pe Cruce a Mântuitorului Hristos sa ne lumineze sufletele și cugetele noastre.
Suntem cu rugăciunile noastre alaturi de voi!

MITĂ PENTRU PREOȚI! „Câte 3 000 de lei de la Igor Nicolaevici” / Președintele raionului Călărași a împărțit BANI preoților Mitropoliei Moldovei 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus