Timpul.md

Actualitate 1 August 2019 | 20:43

Scântei în coaliția ACUM-PSRM: Dodon îi ataca pe Reniță și Țîcu

Președintele Igor Dodon se întreabă câți deputați mai are coaliția de guvernare după ce mai mulți deputați de la Blocul ACUM, printre care și Octavian Țîcu, au votat împotriva candidaturii lui Ruslan Flocea în fruntea CNA.

Dodon a calificat gestul lui Țîcu, care s-a declarat împotriva lui Flocea pentru că acesta este consilierul lui președintelui, drept unul „anormal”.

„El este un deputat al Blocului ACUM. Atunci ne întrebăm câți deputați avem noi în această coaliție? Atunci când trebuie să votăm o inițiativă a dreptei, toți cei 35 de deputați socialiști o susțin, pentru că la noi e disciplină (…). Așa că trebuie să vedem, cum votăm mai departe, ce facem la alegerile locale. Apar întrebări și la deputații din fracțiunea noastră”, a declarat Igor Dodon.

 


El și-a adus aminte și despre faptul că unii deputați din cadrul blocului ACUM au refuzat să o voteze pe Zinaida Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului.

„Când s-a votat pentru Greceanîi la funcția de speaker, trei sau patru deputați nu au votat, inclusiv Năstase mai nu împotrivă a fost. Ne întrebăm, ce înseamnă asta? Deputații din fracțiune noastră au întrebări. Reniță, deputatul din partea ACUM, împreună cu Țîcu, a votat împotriva lui Flocea. De ce noi l-am numit în funcția de președinte al Comisiei politică externă? Sunt întrebări simple pe care le adresează deputații: Igor Nicolavici, ne-ați spus să-l votăm pe când noi am fost împotriva lui, dar l-am votat, dar când trebuie să voteze pentru Greceanîi sau alte proiecte, nu votează”, a precizat Dodon.

El a spus că, în aceste condiții, este nevoie de semnarea unui acord între PSRM și Blocul ACUM pentru a evita astfel de neînțelegeri.

Octavian Țîcu, Iurie Reniță și Lilian Carp nu au susținut candidatura lui Ruslan Flocea în fruntea CNA.

Țîcu: Chiar frica lui Igor Dodon este atât de mare, încât nu s-a putut organiza un concurs cinstit?

https://cotidianul.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus