Social

Scenă de Apocalipsă

Mariei Suman, o bătrâna de aproape 80 de ani, nu-i venea să creadă că ceea ce i se întâmplă e adevărat. Spera că degrabă va veni feciorul ei, Tudor, şi o va lua acasă. „Fedea e bun, nora e rea…”, mi-a spus bătrâna, parcă justificând fapta feciorilor săi.

Cu câţiva ani în urmă, mătuşa Maria a făcut act de donaţie a gospodăriei sale celor doi feciori. Lui Grigore, născut în 1959, i-a revenit o bucătărie de vară, pe care a reconstruit-o, iar lui Tudor, născut în 1965, femeia i-a dat casa. Cei doi bărbaţi au construit un gard prin mijlocul ogrăzii şi au devenit stăpâni fiecare pe partea sa. De atunci, bătrâna, fără un picior, a ajuns să fie o mare povară pentru ambii. Mai mulţi ani, copiii au şutat-o de la unul la altul. Grigore zicea că Tudor trebuie să aibă grijă de mama, deoarece lui i-a dat casa. Tudor susţine că fratele său trebuie s-o întreţină, pentru că este mai mare. Au mers şi în instanţa de judecată ca să împartă averea şi să se decidă în grija cui rămâne bătrâna infirmă. Judecata a decis ca bătrâna să trăiască împreună cu Tudor, iar Grigore să-i plătească o pensie lunară de întreţinere.

Lui Tudor nu i-a convenit decizia şi, spunând că nu mai are cu ce s-o întreţină pe mamă-sa, i-a pus într-o pungă o bucată de pâine, o sticlă de apă şi a dus-o la Guvern, să aibă oficialităţile grijă de ea. Bătrâna a fost audiată de către unul dintre juriştii guvernului, dar care a refuzat să stea de vorbă cu reporterul de la TIMPUL.

Maria Suman ne-a spus că a rugat să i se dea o pensie mai mare, fără a-i determina pe copii s-o îngrijească până la moarte. Ea nu înţelegea că feciorii au abandonat-o.

Poliţiştii din Străşeni au umblat toată ziua cu bătrâna în maşină, neştiind unde s-o ducă…

Mai multe despre acest caz cutremurător vă vom relata în ediţia de vineri a ziarului TIMPUL.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *