Timpul.md

Actualitate 19 Februarie 2020 | 10:48

SCINDARE ÎN PARTIDUL DEMOCRAT /// Șase deputați PD, în frunte cu Andian Candu părăsesc fracțiunea condusă de Dumitru Diacov

Deputatul democrat Andrian Candu, anunță că, alături de un grup de colegi, printre care și Sergiu Sîrbu, părăsesc Partidul Democrat și creează o altă fracțiune parlamentară.

Grupul care pleacă atât din PDM, cât și din fracțiunea parlamentară este format din Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici.

„PDM a fost o echipă puternică și profesionistă. Partidul cu cel mai mare număr de primari și cea de-a doua fracțiune parlamentară, astăzi pierde de eficiență și cade din amorțeala din care nu se mai trezește. Asta dezamăgește societatea, membrii, prin lipsă de inițiativă, reacție, poziționare. Sunt disensiuni în PDM, PDM datorează multe societății. Trebuie să facem claritate. Am făcut greșeli pe care trebuie să le recunoaștem. Trebuie să facem parte dintr-o formațiune cu o identitate clară. PDM trebuia să se expună deodată tranșant pe declarația lui Ciocoi. Credem că asta e o declarație scandaloasă care trebuie taxată”, a spus Andrian Candu.

Fostul vicepreședinte al PDM a spus că la subiect „s-au dat răspunsuri evazive”.

„Este grav că nu putem spune ori suntem la guvernare sau în opoziție. Nici conducerea nu se spune unde se află acum formațiunea. Modul în care se duc tratativele e laș. În loc să recunoască negocierile pe care le au cu PSRM, colegii se întâlnesc pe de la spate cu premierul Chicu și președintele Dodon. Strâng mâna, se îmbrățișează, iar apoi conducerea trimite comunicate și spune că nu negociază nimic. Dragi colegi din PD, jocul cui îl faceți? Pe cine acum reprezentați: pe cei care v-au votat sau interesele personale prevalează? Nu mai putem sta cu mâinile încrucișate și accepta această cale”, a criticat Candu colegii din PDM.

„Noi nu vrem să trădăm încrederea oamenilor, nu vrem să fim părtași”, a mai adăugat Candu, anunțând că pleacă din formațiune. Acesta a adăugat că nu e vorba despre o răzbunare.

„Cei care își doresc cu adevărat o echipă solidă și unită, nu spală rufele în public”. Asta a declarat președintele PDM, Pavel Filip, după ce democrații Andrian Candu și Sergiu Sîrbu s-au arătat nemulțumiți că nu au fost înștiințați despre întrevederea închisă PSRM-PDM de la Parlament.

Amintim că mai mulți deputați democrați și socialiști s-au întrunit, în seara zilei de 17 februarie, într-o ședință închisă la Parlament. Mai mulți deputați democrați, printre care Andrian Candu, Sergiu Sîrbu și Vladimir Cebotari, s-au arătat nedumeriți de ședința la care nu au fost invitați.

Atât socialiștii, cât și democrații au negat că aceasta ar fi o primă rundă de negocieri pentru formarea unei coaliții.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus