Externe

„Şcoala diplomaţilor” îşi deschide uşile şi pentru copiii moldoveni

Proiectul va deveni realitate după ce Acordul privind Statutul Şcolii Internaţionale de Calitate din Chişinău, dintre RM şi SUA, va fi aprobat de Parlament. Potrivit lui Ion Rotari, office manager al şcolii, aceasta e destinată, în special, copiilor a căror limbă maternă este engleza. Totuşi, în funcţie de locurile disponibile, şcoala va admite şi elevi moldoveni care cunosc engleza la nivel mediu şi slab. Instituţia va activa în baza unui sistem educaţional de 12 clase, axat pe curriculum american, dar ajustat la sistemul de învăţământ din RM. În procesul de studiu vor fi antrenaţi atât specialişti de înaltă calificare din străinătate, cât şi din Moldova. Deşi şcoala va fi cu predare în limba engleză, toţi copiii vor studia obligatoriu şi limba română.

Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, spune că această şcoală este o noutate importantă pentru sistemul educaţional din RM şi că ea „va fi raliată standardelor educaţionale existente în lumea prosperă, creând un mediu intercultural benefic pentru copiii noştri, dar şi pentru ceilalţi care vor învăţa în această şcoală”. De asemenea, ministrul consideră că Şcoala Internaţională va oferi mult mai multe şanse pentru cei care vor dori să înveţe, ulterior, la universităţile din Occident.

Şcoala Internaţională de Calitate este a doua instituţie de învăţământ cu profil american din RM. Pentru început, aici vor învăţa circa 60 de copii de la trei la 18 ani. Ca să fie admişi, copiii vor trebui să susţină un test de admitere şi să plătească o taxă de studii. Şcoala va oferi burse de studii elevilor moldoveni, iar numărul lor, ca şi mărimea taxelor, va fi stabilit de Consiliul Consultativ al şcolii. Condiţiile exacte de admitere vor fi făcute publice pe site-ul Ministerului Educaţiei al RM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *