Opinii și Editoriale

Scrisoare deschisa adresata lui Iurie Rosca

„Urmarind evolutia dumitale pe scara politica, schimbarea la fata din inger in demon, ne intoarcem deseori cu gandul la timpurile furtunoase, nu mai putin complicate decat azi. Credeam toti ca faci parte din sufletul natiunii, erai unul dintre liderii care mobilizau sute de mii de oameni in PMAN, dornici sa se elibereze de jugul imperiului rus.

Dar acum privim cu fiori in suflet acele crampeie documentare din istoria inceputului Miscarii de eliberare nationala. Aveam chipurile tinere, pline de speranta si optimism. Simtim si acum ecoul puternic al multimii care scanda dupa dumneata: „Jos comunistii!”, „Libertate!”, „Dulce Limba Romaneasca!”. Anume comunistii ne-au umilit acasa, ne-au facut sa fugim la straini, unde castigam o bucata de paine pentru familiile ramase in Moldova. Lasitatea dumitale, prin care iti aperi doar propria piele, ciripind la tribuna Parlamentului doar cum iti dicta ciuma comunista, ne-a indignat si debusolat. Ne-am intrebat mereu: „Oare, intr-adevar, aceasta persoana a fost printre simbolurile natiunii in lupta noastra pentru independenta?”.

Scrutinul din 5 aprilie a aratat cum ai adus acest partid la pierzanie, partid datorita caruia ai iesit din anonimat. Asta inca o data ne-a convins ca ai fost si ramai un demon, deghizat in crestin-democrat. Cea mai dura lovitura este pentru noi numirea dumitale in functia pe care ai ravnit-o macar pentru o luna – responsabil pentru organele de forta – pentru a sugruma Opozitia. Tartorul e viclean, stie ce face, nu vrea sa aiba pe labe sangele copiilor nevinovati si te-a ales anume pe dumneata, ca sa confrunti frate cu frate, parinti cu copii. In numele miilor de fosti membri si simpatizanti ai PPCD, cerem: „Opreste-te in ultimul ceas al razbunarii. Nu bate in Opozitie si in tinerii nevinovati, care isi apara dreptul la o viata libera si prospera. Fa-ti cruce. Dumnezeu poate sa ierte chiar si un monstru politic, iar poporul – nu”.

Adresarea a fost adoptata duminica trecuta, la o intrunire a gastarbeiterilor moldoveni din orasele Parma, Modena si Reggio Emilia din nordul Italiei. Semneaza fosti membri de partid si simpatizanti ai PPCD – V. Mereuta, L. Cat, N. Sinchevici, V. Esanu, V. Maxim, N. Grau, V. Grau, E. Cobzac, S. Cojocaru, L. Darie, A. Manea, V. Andrusenco, A. Gherman, N. Gamurari, N. Postolachi, O. Frunza, G. Mamaliga, Z. Popova, L. Voicu, L. Ureche si altii

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!