Timpul.md

Actualitate 17 Octombrie 2017 | 08:30

Scrisoarea săptămânii: Dodon este un Troțki de două parale

Am hotărât astăzi să vă scriu și să vă explic de ce Dodon a fost, este și va fi o frână în mișcarea Basarabiei spre adevăr, dreptate, independență și civilizație europeană. Sau de ce Dodon trebuie să plece din funcția de președinte cât mai curând.

 1. Dodon este un individ încăpățânat, cu o pregătire îndoielnică în toate domeniile, este un trădător și e pe placul rușilor (aceștia au investit enorm în el). Dodon este un Troțki de două parale, înscăunat aici. Cine a fost Troțki și cum a terminat-o, știm bine. Încăpățânarea aduce numai daune poporului și istoriei.

2. Astăzi ne solicită atenția sute și mii de evenimente. Istoria se mișcă cu viteză mare. Retorica lui Dodon aruncă societatea în discuții de grotă inutile, provocatoare și fără sens. Omul simplu este chemat astăzi să facă un salt mare în dezvoltarea sa, să răspundă la multe întrebări reale. Dodon însă patinează pe fantasme ideologice perimate pe negru și alb. Albul e Rusia, negrul – restul lumii (SUA și Europa). Total greșit!

3. Rusia știe că poți chinui popoare fără ca ele să se poată ridica din genunchi. În istoria ei plină de fărădelegi și păcate, Rusia nu și-a cerut iertare de la niciun popor, ci tot uneltește să recapete spațiile și granițele staliniste ale imperiului sovietic! Jirinovski și alții promovează de ani și ani dorința Kremlinului… La rândul său, Dodon ocupă o poziție siriană și nord-coreeană. El nici nu vrea să audă că Rusia este avocatul separatiștilor și al tuturor nătărăilor lumii.

4. De ce suntem atât de nepregătiți pentru a face ordine în învățământ și administrație? Limba română trebuie să fie prezentă în toate domeniile. Dar Dodon, pentru că nu vrea ordine, antrenează mancurții de aici în „lupte” de partizanat rus. Drept dovadă,moldoveanul român e umilit de ani buni atât la Tiraspol, cât şi la Comrat.

5. Ivan cel Groaznic îi dădea de înțeles reginei Angliei că puterea lui e de la Domnul, pe când astăzi rusul spune că religia sa e mai presus de creștinism. Federaţia Rusă se vrea Dumnezeu pe pământ. În biserică, Dodon e ca și fariseii şi cărturarii pe care Hristos îi alunga din Templu. Faptele sale sunt o rușine pentru neamul din care este născut. A face politică cu biserica e o nerozie și o cădere în păcat nemaivăzut.

6. Avem datoria și obligația să nu uităm suferințele prin care am trecut. A uita înseamnă a ierta. Dar noi nu iertăm deportările, înfometarea, dezmoștenirile, gonirea moldovenilor români în războiul din 1812.

7. Avem intelectuali de marcă, în timp ce Dodon îi alege pe cei de teapa lui. El încalcă Constituția, Declarația de Independență, legile țării, profanează spiritul Marii Adunări Naționale și trebuie să se întoarcă la partidul său și să nu mai tulbure apele, pentru că istoria nu-l va ierta.


Iov Rusnac,
învățător-pensionar,
s. Bulboaca, r-nul Briceni

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus