Social

Scrisoarea săptămânii: Nu Uniunii Vamale!

Toți locuim pe această strămoșească glie. Toți avem drepturi egale. Am trăit secole împreună și în armonie. Oameni de diferite etnii chiar s-au înrudit. Însă forțe imperialiste, expansioniste, haine vor să ne dezbine ca apoi să ne cotropească. De aceea trebuie să fim uniți și să ne hotărâm soarta țării.

30 noiembrie va fi o zi crucială, istorică care va hotărî soarta țării noastre și a tuturor. Vom merge înainte spre lumină, pace, progres, bunăstare sau înapoi spre beznă, regres, sărăcie, incertitudine, haos, sclavie. Totul depinde de noi, dacă vom alege: Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală.

Vă îndemn să alegeți Uniunea Europeană și explic de ce. Pentru că noi suntem în Europa și locul nostru este în marea familie europeană. Se știe că Țările Baltice, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, România, care au aderat la UE au o economie mult mai puternică și un nivel de trai mult mai înalt. Salariile sunt de cinci ori mai mari decât ale noastre. De ce să nu trăim mai bine când UE ne susține? Aici este o cultură mai înaltă, o economie mai modernă, salariile sunt mai mari decât în Uniunea Vamală, prețurile sunt mai mici decât în UV, așa încât permit și pensionarilor să călătorească. În UV, ca și la noi, pensia nu ajunge de plătit facturile și de pâine. Deci, are rost să aderăm la UE! Cu suportul acesteia implementând modelul european de administrare și perfecționând justiția, vom scăpa de corupție, vom atrage investiții, vom moderniza economia, implicând tehnologiile avansate.

Uniunea Vamală nu este altceva decât fosta Uniune Sovietică, de care noi abia am scăpat. De fapt ea nici nu există decât doar în imaginația lui Putin, apare ca un imperiu dictatorial, „imperiul răului”. Cum să aderăm la UV când ea, Rusia, ne-a deznaționalizat, ne-a deportat în Siberia, ne-a confiscat averile, ne-a provocat foamete organizată, a impus embargouri, a declanșat conflictul transnistrean. UV a provocat și susținut un șir de războaie: în Afganistan, în Cecenia, Osetia, Abhazia, Georgia, Transnistria.

Extremiștii proruși ne amenință și pe noi, declarând că nu se vor opri până la București. Așadar, dragi alegători, vă îndemn să nu votați candidații partidelor care susțin, promovează UV. Ei sunt trădători de patrie, de neam și trebuie să fie țintuiți la stâlpul infamiei. Stimați candidați de orientare europeană, nu-i timpul să vă cocoșiți, să turnați apă la moara dodoniștilor, voroniștilor, usatiștilor, roșcaților și a altor marionete. Nu vă lăsați amăgiți de mercenarii Kremlinului bine plătiți de Moscova, nu vindeți viitorul copiilor noștri.

Dragi compatrioți, ni s-a oferit poate ultima șansă de a intra în marea familie europeană. Fiți activi, mergeți la vot!

Dumnezeu e cu noi, ne va ajuta să scăpăm de sclavie, sărăcie și nevoi.

Vasile Bejenaru, medic

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *