Sport

Se face al doilea cel mai scump transfer din ISTORIA fotbalului

France Info și RMC vorbesc despre un acord pentru suma de 180 de milioane de euro, inclusiv bonusuri, ceea ce ar face din Mbappé al doilea cel mai scump fotbalist din lume, după Neymar (transferat de la Barcelona la PSG pentru 222 milioane euro) și înaintea francezului Ousmane Dembélé (care se va transfera de la Dortmund la Barcelona pentru 105 milioane de euro și bonusuri de 42 milioane de euro), anunță Agerpres.

Monaco și PSG ”au găsit un acord în privința … împrumutului internaționalului francez la clubul din capitală. Împrumutul include o opțiune de cumpărare de 180 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri”, precizează L’Equipe.

Soluția împrumutului permite clubului PSG să nu se expună la sancțiuni în cadrul fair play-ului financiar al UEFA, principiu căruia un club nu poate cheltui mai mult decât câștigă.

În cazul unei încălcări a acestui regulament, sancțiunile pot merge de la un simplu avertisment, până la excluderea din competițiile UEFA.

În 2014, cluburi precum PSG și Manchester City au fost sancționate pentru încălcarea fair play-ului financiar, iar PSG a fost constrâns să limiteze cheltuielile o perioadă de timp.

Cu Mbappé, PSG ar putea alinia una dintre cele mai promițătoare triplete ofensive din lumea fotbalului, cel puțin pe hârtie, alături de uruguayanul Edinson Cavani și de brazilianul Neymar.

 stiripesurse.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *