Actualitate

Se întâmplă în Japonia: Bărbatul care a efectuat atacul cu gaz mortal, în urmă cu 23 de ani, a fost EXECUTAT

Presa niponă scrie că au fost executați și alți șase membri ai Aum Shinrikyo. Atacul cu gaz sarin a fost ce mai grav incident de acest tip petrecut în Japonia. 13 persoane au murit și alte câteva mii au fost rănite.

Vestea execuției lui Shoko Asahara, venită vineri dimineața, a fost confirmată de oficiali. El a fost omorât într-o casă de detenție din Tokyo, iar la scurt timp au urmat și cei șase adepți ai cultului său, scrie Mediafax.

Execuțiile au fost amânate până când toți cei condamnați și-au epuizat toate căile de atac în justiție.

Asahara a mai fost acuzat de câteva alte crime și de un alt atac cu gaz sarin, în 1994. Atunci au murit opt oameni și 600 au fost răniți.

Pe 20 martie, în 1995, membrii cultului au lăsat sarinul în metroul din capitala Japoniei. Atacatorii au lăsat pungi perforate, umplute cu substanța toxică în stare lichidă în trenurile care trec prin districtul politic al orașului Tokyo.

Toxina a lovit victimele în câteva secunde şi le-a produs sufocare și vărsături, unele fiind orbite sau paralizate. 13 oameni au murit.

În următoarele luni, membrii grupării au efectuat mai multe încercări eșuate de eliberate a cianurii de hidrogen în diferite stații.

În prezent, Japonia este una dintre puținele țări democratice care aplică pedeapsa cu moartea. Un alt exemplu sunt Statele Unite.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *