UE / Nato

Secretarul general al NATO: Rusia şi separatiştii din Estul Ucrainei şi-au sporit capabilităţile de luptă

„În ultimele săptămâni şi luni am observat un sprijin continuu din partea Rusiei pentru separatişti, cu arme grele, artilerie, sisteme sofisticate de apărare antiaeriană, antrenament, dar şi forţe”, a spus înaltul oficial al NATO.

De asemenea, secretarul general al NATO a cerut Kremlinului să îşi retragă “sprijinul acordat separatiştilor prin încălcarea acordurilor de la Minsk”, semnate în februarie, care prevăd încetarea imediată a focului.
Săptămâna trecută, secretarul de stat pentru apărare al SUA, Ashton Carter, a susţinut că separatiştii care ocupă regiunile Doneţk şi Lugansk „se pregătesc pentru o nouă serie de acţiuni militare, contrare acordurilor de la Minsk”.

La rândul său, vice-preşedintele Parlamentului autoproclamatei Republici Populare Lugansk, Vladislav Deinevo, a declarat într-o conferinţă de presă, că Donbassul demonstrează un interes mai mare faţă de rezolvarea conflictului, decât Kievul.

„Dacă Kievul refuză un dialog direct cu noi, atunci noi trebuie să purcedem la dialog cu Uniunea Europeană”, a conchis Deinevo.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *