Actualitate

Secretele Angelei Merkel! Detalii interesante despre căsnicia acesteia

Joachim Sauer are 68 de ani și este unul dintre cei mai buni chimişti ai lumii. Acesta a întâlnit-o pe Merkel în 1981. Ea avea 27 de ani şi absolvise facultatea de fizică, la fel ca și președintele Klaus Iohannis. El avea 32 de ani şi preda la Academia de Ştiinţe din Berlin.

Amândoi erau căsătoriţi. Căsătoria lui Merkel cu Ulrich Merkel, fizician şi el, s-a încheiat cu un divorţ în 1985, după 16 ani. Au doi fii împreună.

Merkel nu a comentat asupra originilor relaţiei ei cu Sauer, dar această interacţiune a captat atenţia Stasi, securitatea Germaniei de Est.

Potrivit biografilor lui Merkel, Stasi a raportat de multe ori prânzuri luate împreună de cei doi, în timp ce ambii erau căsătoriţi cu alte persoane, potrivit Mediafax.

În prefaţa lucrării ei de dizertaţie, prezentată în 1986, Merkel îi mulţumeşte lui Sauer pentru „sfaturile critice”. Viitorul ei soţ fusese un student prodigios. El şi-a luat doctoratul summa cum laudae în chimie, de la Universitatea Humboldt, la vârsta de 25 de ani, în 1974. El a predat la Humboldt înainte de a veni la Academia de Ştiinţe din Berlin în 1977.

S-au căsătorit tâzriu

Sauer şi Merkel au locuit împreună mai mult de zece ani înainte de a se căsători în 1998, cedând presiunilor din partea bisericii şi a aliaţilor din Uniunea Creştin-Democrată. Mulţi considerau că nu se cade ca un lider politic conservator să trăiască în concubinaj cu cineva.

Primul soţ al Germaniei este pasionat de operă şi împărtăşeşte afinitatea soţiei sale pentru Richard Wagner şi drumeţii. Messner spune că ambii sunt într-o formă surprinzătoare deşi au programele foarte încărcate.

Când apar în public împreună, Merkel pare uneori să uite că Sauer e şi el prezent. În 2011, când a primit Medalia Prezidenţială pentru Libertate la Casa Albă, Merkel a ieşit din limuzină şi a început să urce treptele, după care s-a oprit şi a aşteptat în timp ce Sauer se grăbea să o prindă din urmă.

Sauer preferă să fie extrem de discret și nu dorește să-și exprime niciun fel de opinie politică.

„Nu am să zic nimic la microfonul vostru” a mârâit el către o cameră de filmat în timp ce se afla cu Merkel pe covorul roşu la festivalul de operă Bayreuth în 2005, pe vremea când Merkel încă era liderul opoziţiei.

Când Merkel a preluat puterea, jurnaliştii germani deja renunţaseră să mai scrie despre inabordabilul om pe care îl porecliseră „Fantoma de la operă”.

Plângere la poliție din cauza zgomotului

Apropiaţii cuplului spun de asemenea că atunci când are ceva de zis, Sauer nu se fereşte să vorbească. În august 2001 Sauer a provocat un scandal în Berlin când a făcut plângere la poliţie împotriva zgomotului făcut de o trupă de teatru în aer liber care dădea un spectacol peste stradă.

Le-a trimis un fax autorităţilor, plân gându-se despre „un zgomot agasant” într-o seară, potrivit lui Adrienne Goehler, care lucra la primărie şi care a intervenit în ajutorul producţiei estivale a piesei „Amphitryon”, o tragicomedie de Heinrich von Kleist.

Producţia încălca limita de 60 de decibeli permisă. Goehler a petrecut zile întregi sunând la diferite agenţii pentru a permite spectacolului să îşi termine programul.

„Locuieşte în cel mai mare oraş din Germania şi se plânge pentru puţin zgomot la 20:30”, spune Goehler.

„Aproape că s-a închis complet spectacolul. A fost ceva grotesc. Dacă vrea pace şi linişte ca în pădure, ar trebui să se mute într-o pădure.” Disputa a ajuns pe prima pagină a ziarelor în Berlin pentru insinuări că elementul politic ar fi putut fi folosit pentru a reduce spectacolul la tăcere.

Sauereste descris drept un profesor strict, de şcoală veche, care nu permite conversaţiile, băuturile, mâncarea sau lectura pe timpul cursurilor sale. Sven spune chiar că l-a auzit pe Sauer făcând o glumă la un moment dat, dar gluma a fost atât de subtilă, încât aproape nimeni nu a înţeles-o. „Nici măcar nu a fost atât de nostimă, dar au râs câteva persoane, mai mult din politeţe.”

Sursa: .bugetul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *