Actualitate

Şedinţa Comisiei parlamentare securitate naţională a eşuat, după ce PSRM a părăsit sala

În debutul şedinţei, deputatul PSRM, Ghenadi Mitriuc, a declarat că armata NATO a trecut ilegal frontiera de stat întrucât atunci când li s-au solicitat documentele necesare, aceştia nu le-au prezentat. „Nici livrete militare nu au avut, noi am fost la vamă”, a declarat Ghenadi Mitriuc.

Totodată, deputaţii socialişti au solicitată să fie inclusă pe ordinea de zi şi chestiunea cu privire la survolarea spaţiului aerian al Republicii Moldova de către două aparate de zbor cu numere neidentificate. Deputaţii au solicitat audierea ministrului apărării, Anatol Şalaru, referitor la acest subiect. Potrivit lor, cele două aparate s-au aflat în spaţiul aerian moldovenesc timp de 16 ore, fotografiind teritoriul Republicii Moldova, inclusiv din stânga Nistrului. Socialiştii susţin că aparatele de zbor au decolat şi aterizat în oraşul Iaşi din România.

Preşedintele comisiei, Veaceslav Untila, a afirmat că ar fi inclus chestiunea în ordinea de zi, dacă deputaţii socialişti ar fi formulat clar cerinţa. „Mă deranjează că încearcă destabilizarea situaţiei atât în cadrul comisiei, Parlamentului, cât şi în întregime în Republica Moldova”, a declarat Veaceslav Untila. Potrivit lui, coloana de ostaşi ai NATO a venit în Republica Moldova să ajute Armata Naţională în activitatea ei specială. Preşedintele comisiei a menţionat că aceştia vin anual în Republica Moldova începând cu anul 2006, atunci când a fost adoptat Planul Individual de Acţiuni în cadrul Parteneriatului.

Deputaţii socialişti, împreună cu activiştii „Gărzii Tinere”, au blocat marţi, 3 mai, timp de o oră, drumul la intrarea în ţară, de la postul vamal Sculeni. Aceştia au verificat actele soldaţilor americani şi a tehnicii militare care trec hotarul Moldovei pentru a participa la exerciţii militare, dar şi la expoziţia planificată pentru 9 mai în centrul capitalei
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *