Actualitate

Şedinţa de judecată în cazul lui Platon a fost amânată

Procurorul Andrei Băieşu a fost rezervat în declaraţii, spunând doar că şedinţa a fost amânată şi că va fi emis un comunicat de presă.

În timp ce era escortat în sala de judecată, Veaceslav Platon le-a strigat jurnaliştilor că „toţi banii sunt la Plahotniuc” şi că i-au fost încălcate drepturile în timpul procedurii de reţinere şi de extrădare.

Apărarea lui Veaceslav Platon a comunicat că a fost înaintată cererea de recuzare a judecătorului, aceasta urmând a fi examinată pe 1 septembrie. Potrivit avocaţilor, niciodată nu s-a făcut atât de rapid o extrădare, semn că aceasta ar fi o comandă. De asemenea, avocaţii au mai spus că Veaceslav Platon este deţinut în Penitenciarul nr. 13, unde s-ar exercita presiune asupra lui.

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a dus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior o parte a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *