Actualitate

Şeful unei agenţii anti-corupţie din Rusia, ucis în bătaie în plină stradă, la Moscova

Bărbatul a fost bătut cu sălbăticie şi lăsat să zacă pe zăpadă, în faţa blocului în care locuia mama sa. A murit câteva ore pe patul de spital.

"O investigaţie a fost declanşată. Anchetatorii au examinat scena incidentului, iar martorii au fost audiaţi", au transmis procurorii ruşi.

Varianta colegilor victimei

Cauzele crimei sunt necunoscute. Postul TV rusesc REN TV menţionează o versiune spusă de colegii de serviciu ai victimei, care cred că asasinatul nu ar avea legătură cu lupta anticorupţie, ci cu un caz personal.

În urmă cu 2 ani, Gribov ar fi avut un scandal în trafic, în urma căruia ar fi fost bătut de 3 indivizi. Bărbatul l-a dat în judecată pe unul dintre atacatori, iar procesul a început pe 11 februarie, cu doar câteva ore înaintea atacului sângeros.

Chiar dacă spun că asasinatul nu are legătură cu locul de muncă al victimei, colegii săi s-au arătat critici faţă de sistemul de justiţie şi Ministerul de Interne din Rusia. Ei susţin că Gribov s-a luptat timp de 2 ani ca să poată deschide proces în cazul acestei agresiuni şi că, în acest timp, a mai fost vizat de un incident, în care i-a fost incendiată maşina, spune Novie Izvestia. Autorităţile ruse nu au avut însă nicio reacţie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *