Politică

Senatorul romn Viorel Badea isi deschide cabinet parlamentar la Chisinau

Din 1 martie, la Chisinau va functiona un cabinet parlamentar al deputatului roman Viorel Badea, vicepresedinte al Comisiei de politica externa din Senatul Romaniei. „Va fi un birou de circumscriptie, deschis in calitatea mea de senator pentru romanii din Europa si Asia, care va oferi asistenta basarabenilor, cetateni romani sau nu, fiind o curea de transmisie intre acestia si institutiile de la Bucuresti”, a declarat miercuri, la Chisinau, senatorul roman.

Viorel Badea este prezent la Chisinau, in componenta unei delegatii impunatoare de deputati si oameni de afaceri romani, cu ocazia lansarii cabinetului sau parlamentar, dar si a unui oficiu roman pentru comert si investitii, care la fel isi va incepe activitatea la 1 martie. Oficiul va oferi consultanta oamenilor de afaceri din R. Moldova in stabilirea unor relatii cu partenerii din Romania, precum si intreprinzatorilor romani interesati sa investeasca sau sa dezvolte afaceri in stanga Prutului.

Biroul senatorului Viorel Badea va activa intr-un spatiu inchiriat, in apropiere de Ministerul de Externe. Acesta va avea un asistent care va lucra cel putin doua ore pe zi si va inregistra solicitarile cetatenilor, iar cel putin o data in luna Viorel Badea se va afla timp de doua zile la Chisinau si va acorda audienta tuturor celor care se vor inscrie prealabil in lista de asteptare. In proiect este si deschiderea unor cabinete parlamentare la Cahul si Balti. Deputatul roman s-a aratat convins ca va avea o colaborare eficienta cu autoritatile de la Chisinau.

Viorel Badea a mai spus ca in curand va fi reactivat si comitetul interparlamentar de colaborare Romania – R. Moldova. „Toate actiunile noastre sunt indreptate spre sustinerea R. Moldova, precum si a eforturilor de integrare europeana ”, a declarat senatorul roman, salutand in context intelegerile l-a care au ajuns autoritatile celor doua state in cadrul vizitei la Chisinau a presedintelui roman Traian Basescu. „Republica Moldova trebuie sa se intoarca acasa”; spus V. Badea, in sustinerea propunerii lui Basescu ca RM sa fie inclusa in pachetul Balcanilor de Vest.

Intrebat ce crede despre prezenta trupelor ruse pe teritoriul RM, Viorel Badea a declarat ca acestea reprezinta un corp strain, un microb, care poate infecta intregul teritoriu basarabean si trebuie retrase de urgenta. „Romania a sustinut dintotdeauna, sustine si acum, sustine si in continuare ca R. Moldova este un stat suveran si trebuie sa aiba control asupra intregului sau teritoriu, iar trupele ruse de ocupatie trebuie retrase neconditionat din regiunea transnistreana, iar in acest sens cred ca Romania, prin Uniunea Europeana si Statele Unite, trebuie sa joace un rol mai important in formatul de negociere „5 + 2”, a declarat senatorul Badea.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *