Internațional

Senatul american a fost convocat la Casa Albă pentru a discuta despre situaţia din Coreea de Nord

Cei 100 de senatori americani vor discuta cu secretarul de Stat Rex Tillerson, secretarul Apărării Jim Mattis, directorul serviciilor naţionale de Informaţii, Dan Coats, şi generalul Joseph Dunford, preşedintele Comitetului Şefilor de Stat Major.

În mod normal, oficialii administraţiei prezidenţiale se deplasează la Capitoliul din Washington pentru a se adresa membrilor Congresului în privinţa temelor de politică externă. Cu atât mai mult cu cât prezenţa întregului Senat american la Casa Albă este neobişnuită şi extrem de rară.

Potrivit unor congresmeni, preşedintele Donald Trump a cerut ca întrevederea să aibă loc la Casa Albă. Aceleaşi surse au mai precizat că discuţia de la Casa Albă are scopul de a transmite un mesaj de forţă autorităţilor de la Phenian, în sensul că SUA vor cu adevărat o schimbare de politică în regiune.

"Sper că vom afla politica administraţiei privind această situaţie, care sunt obiectivele şi mai important cum le vom îndeplini fără a lansa bombe", a declarat senatorul democrat Ben Cardin.

Pe de altă parte, senatorul republican Lindsey Graham consideră că Administraţia Trump ar trebui să comunice "dacă are o linie roşie, în cazul în care nimic nu se schimbă în Coreea de Nord, pentru a nu dezvolta tehnologia rachetelor balistice intercontinentale, care poate ajunge în SUA".

Autorităţile de la Washington şi-au exprimat îngrijorarea crescândă faţă de testele nucleare şi cu rachete din Coreea de Nord şi ameninţările privind un atac asupra Statelor Unite şi aliaţilor săi din Asia.

Săptămâna trecută, Donald Trump a avut discuţii telefonice cu preşedintele Chinei şi premierul Japoniei. Luni, şeful de stat american le-a transmis ambasadorilor Consiliului de Securitate al ONU că situaţia actuală este "inacceptabilă" şi ar trebui impuse noi sancţiuni Coreei de Nord.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *