Timpul.md

Politică 16 Noiembrie 2017 | 14:07

Separatistul Krasnoselski, la cerșit în Moscova. Transnistrenii născuți după 1992 ar fi limitați în obținerea cetățeniei rusești

Președintele nerecunoscut din Transnistria, Vadim Krasnoselski, a avut o vizită oficială la Moscova unde s-a întâlnit cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin și ministrul Afacerilor Interne al Federației Ruse, Serghei Gubarev, transmite novosti.pmr.com

Potrivit lui Krasnoselski și lui Rogozin, formatul „5+2” poate influența modul de viață al cetățenilor din Transnistria și R. Moldova.

„Transnistria este mereu deschisă pentru dialoguri. Scopul nostru este de a găsi cât mai multe soluții pentru acest sistem”, subliniază așa-zisul lider al Transnistriei, Vadim Krasnoselski.

La întâlnirea oficială de la Moscova, s-a mai discutat și despre relațiile dintre Transnistria și Federația Rusă. S-a abordat și subiectul cu privire la ajutorul social, și susținerea direcției economice din partea Federației Rusă.

În afară de aceasta, la întâlnire s-a mai discutat despre schimbarea legislației cu privire la cetățenia rusească a locuitorilor din Transnistria. Potrivit lui Krasnoselski, persoanele născute după anul 1992, ar fi limitați în obținerea cetățeniei rusești.

Potrivit lui Krasnoselski, Tiraspolul urma să primească circa 40 de milioane de dolari din partea Rusiei. Banii ar fi direcționați spre pensiile pensionarilor, invalizilor, veteranilor și participanților la conflictul armat de pe Nistru.

Reporteră stagiară: Mihaela Tobultoc

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus