Timpul.md

Actualitate 11 August 2017 | 17:10

Separatiștii găgăuzi cer Adunării Populare să condamne declararea lui Rogozin persona non grata

Membrii mișcării separatiste „Găgăuz Halkî” de la Comrat, dar și niște activiști, au adresat ieri o rezoluție către Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) cu mai multe cerințe, printre care și exprimarea poziției APG în legătură cu declararea vicepremierului rus Dmitri Rogozin persona non grata. Rezoluția a fost citită în cadrul unui briefing de presă, de către „activiștii civici” Leonid Dobrov și Mihail Vlah, scrie deschide.md.

Membrii mișcării separatiste, totodată, consideră că legile privind statutul Găgăuziei adoptate la 21 iulie la Chișinău, coboară autonomia până la „nivelul de raion” și îndeamnă organizarea unui congres cu întrunirea tuturor deputaților de toate nivelurile din 1990 până în 2017.

„În cazul în care Prezidiul APG nu va stabili în timpul apropiat data desfășurării congresului tuturor nivelurile, comitetul de organizare își rezervă dreptul să desfășoare acest congres în luna septembrie”, se menționează în rezoluție.
Rezoluția a fost semnată de către mai mulți susținători ai separării Găgăuziei de Republica Moldova: Mihail Kendighelean, Stepan Topal, Leonid Dabrov, Dmitrii Zirov, Ivan Burgudji, Mihail Kovîrjik, Mihail Vlah, Grigorii Radov. Totuși, unii dintre ei se bucură de o biografie mai bogată în ceea ce privește fenomenul de separatism. 

deschide.md.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus