Timpul.md

Moldova 19 Februarie 2020 | 20:43

Sergiu Litvinenco despre Stoianoglo: „Este incredibil cum a fugit de răspunsul la întrebările legate de dosarul finanțării PSRM din Bahamas”

 

Concluzia zilei vine de la deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care a constat după conferința procurorului general: Din păcate, este una foarte tristă: Procurorul General este tot atât de ”independent” cum este și ministrul justiției ”performant” în realizarea reformei justiției…
 
În toată avalanșa de evenimente de astăzi, s-a cam pierdut conferinta de presă a Procurorului General Alexandru Stoianoglo.

Dincolo de ceea ce a spus el acolo, este incredibil cum a fugit de răspunsul la întrebările legate de dosarul finanțării PSRM din Bahamas (de fapt Rusia). Înțelegem că acolo sunt vizați oameni de vază ai PSRM-ului, însă măcar niște aparențe de genul ”investigația continuă” sau ”secretul anchetei” ar fi trebuit să păstreze. Altfel ”pusul la murat” este prea vizibil.

În afară de aceasta, astăzi am primit răspuns de la Procuratura mun.Chișinău la întrebările legate de dosarul profesorilor turci. Așa cum s-a presupus, procurorii spun că Vasile Botnari este singurul care ar fi vinovat în acel dezmăț, pe când ceilalți participanți – angajați ai SIS, ai Biroului de Migrație și Azil etc. – au fost scoși de sub invinuire. În viziunea procurorilor, aceste persoane nu au știut că ceea ce fac ei – răpesc și deportează șapte oameni – ar fi acțiuni ilegale. Un fel de ”Не виноватая я, oн сам пришёл!”

Și asta nu este totul. Centrul Național Anticorupție a răspuns astăzi la adresarea mea legată de mersul anchetei în cazul procurării celor 168 de ambulanțe din împrumutul oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Acolo, dacă vă amintiți, s-a spus că însăși caietul de sarcini nu ar corespunde rigorilor internaționale, incluzând utilități care au dus la majorarea costului unei ambulanțe, iar conform unor estimări prealabile realizate de Ministerul sănătății, prejudiciul cauzat doar prin procurarea utilităților neconforme standardelor (consumabile) se ridică la două milioane de lei. Cu toate acestea, CNA ne spune că acolo este totul perfect, iar încălcările și prejudiciile despre care s-a tot vorbit și scris sunt imaginare și ireale.

O ”zi de aur” pentru organele noastre de drept, n-ai ce zice.

https://www.facebook.com 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus