Timpul.md

Actualitate 19 Iulie 2018 | 15:36

Serviciile de apostilare a actelor vor putea fi folosite de cetățeni în regim de urgență

Guvernul a aprobat modificări ce vizează termenii de apostilare a actelor. Prin urmare, serviciile de aplicare a apostilei vor fi prestate în termen de urgenţă extins.  

Aplicarea apostilei este formalitatea, prin care se atestă veridicitatea semnăturii, calitatea în care а acționat semnatarul actului, autenticitatea sigiliului și а ștampilei de ре acest act.

În vederea sporirii credibilității față de actele oficiale ale Republicii Moldova, precum și pentru a stabili un echilibru între drepturile cetățenilor de a beneficia de servicii publice de calitate și siguranța a actelor oficiale puse în circuitul internațional, Guvernul a aprobat modificări la cadrul legal ce vizează termenii de apostilare a actelor.

Potrivit ajustărilor operate, a fost uniformizat tariful de urgență, a fost extins termenul de examinare a actelor în regim de urgentă, precum și a fost extinsă lista persoanelor care pot beneficia de reducere a tarifului. 

Totodată se mențin aceleași facilități la tarif oferite persoanelor cu dizabilități. Suplimentar, vor fi incluse în lista celor care pot beneficia de 50% reducere la tariful de urgență, persoanele care necesită intervenții medico-chirurgicale urgente, la prezentarea confirmării.

Sursa: diez.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus