Timpul.md

Actualitate 30 Septembrie 2020 | 12:26

Serviciile speciale germane anunță că există indicii serioase despre implicarea Kremlinului în otrăvirea lui Alexei Navalnîi

Dovezile implicării rusești în otrăvire devin din ce în ce mai concrete. Otrava folosită este o modificare a substanței nervoase de luptă deja cunoscute Novichok, anunță Der Spigel.

Președintele Serviciului Federal de Informații, Bruno Kahl, a declarat într-o ședință închisă săptămâna trecută că substanța este chiar "mai periculoasă" decât orice formă care a existat până acum. Guvernul german pleacă de la premisa că compoziția otrăvii este un indiciu important al posibilei implicări a președintelui rus Vladimir Putin în acest caz. Cu cât compoziția chimică este mai complexă și mai puțin frecventă, cu atât accesul la aceasta este mai probabil doar de către aparatul de stat rus, spun experții germani.

Serviciile speciale germane provin din faptul că serviciile speciale rusești l-au otrăvit pe Navalnîi pe aeroport sau pe drumul către acesta. Întrucât politicianul de opoziție se afla sub supravegherea FSB, nu există altă posibilitate, scrie Spiegel.

Autoritățile germane au reconstituit cursul crimei. Serviciile speciale ruse au presupus că Navalnîi va muri la bordul avionului. Doar intervenția decisivă a pilotului, care a aterizat la Omsk, și tratamentul ulterior cu un antidot în spital, i-au salvat viața.

Potrivit ziarului, o delegație a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice a vizitat spitalul Berlin Charité, unde se află Navalnîi . Personalul său a primit rezultatele analizelor medicale de sânge și urină.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus