Sport

Sete de goluri pe o ploaie torentiala

De mai mult timp, evolutia clubului de fotbal Zimbru nu mai constituie un punct de atractie pentru amatorii de fotbal din capitala si din toata republica. Acest pasivism al microbistilor a fost generat in primul rand de jocul extrem de modest prestat de fotbalisti, dar si de lotul subtiat si absolut neexperimentat al „galben-verzilor”.

Evolutia formatiei din strada Butucului in primele meciuri din Europa League a schimbat, insa, atitudinea fanilor. In primul tur preliminar, in care Zimbru s-a confruntat cu kazahii de la Okjetpes Kokcetau, adversara pe care moldovenii au devansat-o cu multe emotii, suporterii nu s-au inghesuit in tribune. Abilitatea cu care „zimbrii” au obtinut calificarea in turul al doilea, dupa ce pierduse pe teren propriu si numele urmatorului adversar – Pacos de Ferreira (Portugalia) au readus insa microbistii in tribune.
In seara zilei de joi, peste 8000 de suporteri au ocupat locurile in tribunele stadionului principal „Zimbru” pentru a vedea cum junii (varsta medie 19-21 de ani) antrenati de Ivan Tabanov vor da piept finalistei Cupei Portugaliei, la care sunt legitimati nu mai putin de sapte brazilieni, un francez si un venezuelian.
Dupa cum remarca antrenorul chisinauian inaintea meciului, o adevarata „inundatie” de fotbalisti brazilieni. Imediat dupa fluierul de start al francezului Philippe Kalt, surprinzator, gazdele au preluat initiativa si au dominat adversara aproape pe toata durata partidei. Pe la mijlocul primei reprize, ploaia torentiala care s-a abatut asupra capitalei a „murat” din plin cei 22 de jucatori si trei arbitri. Cu toate acestea, fotbalistii au continuat sa prezinte un spectacol superb spre deliciul spectatorilor. In pofida acestui fapt, scorul alb (0-0) a ramas pana la finalul meciului.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *