Timpul Liber

Sfaturi utile: Cum să îţi alegi hotelul perfect pentru vacanţă

1. Nu lua decizii doar pe baza numărului de stele

Contrar concepţiei greşit răspândite la scară largă, nu există o clasificare standard a hotelurilor pe bază de stele. În unele ţări a fost adoptat acelaşi standard, în altele parametrii de evaluare pot diferi pentru fiecare regiune în parte. Nu are rost să compari un hotel de trei stele din Stockholm cu unul din Santiago. În mod oficial, ambele pot atinge nivelul declarat, însă diferenţele dintre standardele de clasificare adoptate în Suedia şi cele adoptate în Chile nu pot fi comparate. Cu toate acestea, nu merită să ignori complet acest criteriu de clasificare, deoarece te va ajuta să ai o idee despre cum să departajezi hotelurile din aceeaşi ţară.

2. Compară toate criteriile

Ca să porneşti în căutarea unui hotel, resursele puse la dispoziţie de un motor de căutare îţi pot fi de mare ajutor. Acesta îţi va permite să compari propuneri specifice de hotel, în funcţie de criteriile de căutare pe care le urmăreşti – perioada de şedere, intervalul de costuri, locaţia

3. Atenţie la comentariile lăsate de vizitatori

Un studiu realizat de momondo.ro în 2017 a arătat faptul că 26% dintre călătorii români iau în considerare recenziile hotelului. Ca regulă, observaţiile mai mult obiective sunt publicate pe reţelele unor terţe părţi mai degrabă decât pe site-ul hotelurilor. În acest caz, comentariile cu fotografii şi informaţiile actualizate despre opţiunile disponibile din cadrul hotelului sunt deosebit de valoroase.

4. Stabileşte lista cu priorităţi

Atunci când alegi un hotel este important să prioritizezi. În sezonul de vârf nu trebuie să contezi pe oferte speciale, dar vremea bună s-ar putea să te intereseze şi în extrasezon. În perioada sărbătorilor sau carnavalurilor, chiar şi camerele de tip standard pot avea un preţ ridicat, iar în zilele lucrătoare costul lor este cu siguranţă mai scăzut.

Sursa: businessmagazin 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *