Actualitate

Sfaturile lui Saakașvili către candidatul Zelenski

În discursul său, el și-a exprimat încrederea că timpul actualului președinte ucrainean, Petro Poroșenko, a luat sfârșit și că Zelenski va conduce Ucraina după al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Saakașvili a mai spus că nu este indiferent față de soarta Ucrainei, care îi este la fel de draga precum și Georgia.

Mihail Saakașvili a oferit câteva sfaturi lui Zelenski despre lupta împotriva corupției. Ca exemplu al unei lupte reușite împotriva corupției, el a dat Georgia, în care a fost schimbat complet sistemul legislativ.

„Oamenii pe care îi veți înfrânge la aceste alegeri sunt mafia”, a spus Saakașvili.

El a subliniat că, după alegeri, Zelenski va trebui să-l schimbe imediat pe procurorul general, numind în locul său pe un „Cerber al democrației”, care se bucură de încrederea poporului și de asemenea, să deschida dosare penale împotriva lui Poroșenko și a anturajului său.

Primul tur al alegerilor prezidențiale au avut loc în Ucraina la 31 martie. Potrivit CEC, niciunul dintre candidați nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a câștiga în prima rundă, iar al doilea tur va avea loc pe 21 aprilie. Liderul primului tur a fost comedianul Vladimir Zelenski cu un scor de 30,24%. Al doilea a fost actualul președinte al țării, Petro Poroșenko, care a obținut 15,95% din voturi.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *