Timpul.md

Fotbal 30 Septembrie 2011 | 13:21

Sheriff este lider după finisarea primului tur; 11 lucruri care nu le știai despre primele 11 etape

Sâmbătă, 1 octombrie s-au disputat meciurile din cadrul ultimei etape a primului tur a Diviziei Naționale la fotbal. Sheriff este lidera clasamentului despărțită la doar un punct de Dacia.

Sheriff Tiraspol a încheiat pe primul loc primul tur al campionatului intern cu 27 puncte la activ. Din 11 meciuri disputate, tiraspolenii au învins în 8 dintre acestea și au remizat în 3 (cu Sf. Gheorghe, Dacia și Academia). Formația tiraspoleană nu a suferit nicio înfrângere.

Poziția secundă este ocupată de campioana anului trecut, Dacia Chișinău care are bifate 8 victorii, 2 remize și o înfrângere (3-1 cu Zimbru). În ultimul meci ,,lupii-galbeni” s-au impus cu 0-3 pe terenul Academiei UTM și au cu un punct mai puțin decât Sheriff. O altă pretendentă la titlu, Zimbru și-a asigurat ultimul loc pe podium după ce a învins formația Sf. Gheorghe cu scorul de 2-0. Zimbru este la egalitate de puncte (18) cu Iskra-Stal.

Cu un punct mai puțin are Milsami-Ursidos care se poziționează pe locul 5. Pe poziția a 6-a se află FC Tiraspol, iar locurile 7, 8 și 9 sunt împărțite de Sf. Gheorghe, Nistru și respectiv, CSCA-Rapid. La coada clasamentului sunt Academia, Olimpia și FC Costuleni.

În perioada 2-15 octombrie, are loc pauza competițională dedicată meciurilor selecționatei Moldovei din cadrul preliminariilor Euro 2012. Pentru partida cu Olanda din 7 octombrie, Gabi Balint a convocat 6 jucători care evoluează în campionatul intern.


11 lucruri care nu le știai despre primele 11 etape:

> Zimbru Chișinău a început cel mai bine noua ediție de campionat. După primele două etape ,,galben-verzii” erau liderii clasamentului cu 5 goluri marcate și niciun gol primit.

> Cele mai categorice rezultate, dar și cele mai multe goluri s-au marcat în partidele Sheriff - Iskra-Stal 5-1 (etapa 5) și Milsami-Ursidos - FC Costuleni 5-1 (etapa 11).

> Golgheterul la zi al campionatului este Wilfried Balima cu 12 reușite în 11 etape. Jucătorul echipei Sheriff a înscris în 7 meciuri consecutive. Urmează Eugen Gorodețchii de la Iskra-Stal și Erick Sackey de la Sf. Gheorghe, ambii cu câte 6 goluri marcate.

> Sheriff a înscris cele mai multe goluri (26) și are cel mai favorabil golaveraj, +18. FC Costuleni are cele mai multe goluri primite (22) și cele mai puțin marcate (4). Formația din Ungheni are și cel mai prost golaveraj, -18.

> Lidera rezultatelor de egalitate este Academia UTM. ,,Studenții” au remizat în 7 din cele 11 partide. Pe locul doi în clasamentul remizelor se poziționează Zimbru Chișinăuu, care a înregistrat consecutiv toate cele 6 remize.

> În cadrul primului tur s-a înregistrat și un rezultat tehnic. Olimpia Bălți a suferit înfrângere tehnică (0-3) cu Nistru Otaci, după ce jucătorii formației din Bălți au părăsit terenul cu 15 minute înainte de finalul partidei.

> Pe parcursul a 11 etape au fost schimbați 3 antrenori principali la 3 echipe diferite. Ștefan Stoica a fost schimbat cu Gabi Stan la Milsami-Ursidos, Velizar Popov l-a înlocuit pe Sergiu Botnăraș la FC Costuleni, iar Iurie Groșev a devenit antrenor-jucător la Sf. Gheorghe în locul lui Veaceslav Bugneac.

> În cele 66 partide disputate s-au înscris 158 goluri și s-au înregistrat 43 rezultate de victorie. În mediu pe meci s-au marcat câte 2,39 goluri.

> Academia UTM (locul 10) și FC Costuleni (locul 12) sunt unicele echipe care nu au obținut victorii. În meciul direct, cele două formații s-au despărțit la egalitate, scor 1-1.

> Cea mai dramatică partidă a fost CSCA-Rapid - Academia UTM, scor 3-2 (etapa a 4-a). Rapid a deschis scorul în minutul 8. Academia a răsturnat rezultatul în patru minute (61 și 64), iar Rapid a reintrat în avantaj în doar două minute (79 și 80) și a obținut cele 3 puncte puse în joc. În acel meci s-au arătat și două cartonașe roșii.

> Sf. Gheorghe Suruceni este considerată revelația campionatului. Dacă anul trecut formația din Suruceni cu noroc s-a salvat de la retrogradare, atunci în această ediție de campionat, după primele etape formația din Suruceni se clasa pe podium. Spre surprinderea tuturor, Sf. Gheorghe a învins Olimpia și a remizat cu Sheriff.

Timpul.md (Radu Lisița)

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus