Actualitate

Shor scoate panourile de publicitate de pe străzile Orheiului

La Orhei a început demontarea panourilor de publicitate stradală. Astăzi muncitorii au dezasamblat primele 3 dispozitive care se aflau pe str. Vasile Lupu, Chișinăului și 31 august.

Serviciul comunal-locativ Orhei a început procesul de la panourile care de mai mult timp stăteau fără afișe. Ruginite, cu bucăți de stofă ruptă atârnând pe ramă, așa cum de exemplu era panoul de pe șoseaua Chișinăului, acestea prezintă un tablou trist, afectând imaginea întregii zone.

Arhitectul orașului, Alexandru Țăranu spune că în total, în Orhei vor fi demontate 52 de panouri publicitare. “Este vorba de dispozitivele instalate pe marginea drumurilor, cu dimensiunile 3×6 m și 2×1 m. Procesul de demontare va dura aproximativ 3 săptămâni”, a mai spus Țăranu.

Eliberarea orașului de panotaj publicitar a fost anunțată de către edilul Orheiului, Ilan Șor, în luna august. „În ultimii ani publicitatea stradală a devenit o adevărată problemă pentru orașele mari, iar Orheiul nu este o excepție. Panotajul a devenit deja abuziv și afectează imaginea întregului oraș. Avem mai multe panouri decât semne de circulație. E timpul să facem ordine”, a spus Ilan Șor.

Astfel, conform Dispoziției nr. 804, din 14.08.2015, au fost retrase autorizațiile de amplasare a publicității stradale, iar cele expirate nu au mai fost prelungite. Toți agenții economici au fost informați despre această decizie și au avut timp la dispoziție pentru demontarea instalațiilor de publicitate stradală. Acum s-a trecut la demontarea forțată a dispozitivelor publicitare vizate, de către serviciile primăriei Orhei.

Pentru informare: potrivit legislaţiei în vigoare a RM, este interzisă amplasarea obiectivelor de publicitate exterioară la o distanţă mai mică de 6 m de la marginea părţii carosabile.

sursa: politics.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *