Timpul.md

Actualitate 9 Februarie 2018 | 04:37

SIGMA și Delegația UE au vizitat instituția supremă de audit din R. Moldova

Noua Lege, privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a R. Moldova (CCRM), intrată în vigoare la începutul anului 2018, a fost discutată de președintele acestei instituții, Veaceslav Untilă, la o întrevedere recentă cu Alastair Swarbrick, consilier senior pentru politică, finanțe publice și audit și coordonator al asistenței SIGMA pentru R. Moldova, și Ekaterina Iakovleva, manager de proiect din Delegația Uniunii Europene la Chișinău.

Delegația UE în R. Moldova colaborează de mai mult timp cu SIGMA în privința reformei administrației publice în țara noastră, inclusiv în ceea ce privește managementul finanțelor publice. În acest context, experții SIGMA au fost implicați nemijlocit în revizuirea proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, care a intrat în vigoare în acest an.

În cadrul întrevederii, Veaceslav Untilă a relatat despre planurile Curții referitor la punerea în aplicare a noii Legi și despre posibilele modalități de colaborare ulterioară cu experții SIGMA, o colaborare care ar fi foarte utilă pentru activitatea instituției pe care o conduce.

În special, discuțiile s-au axat pe problema certificării personalului cu atribuții de audit public, fiind menționată necesitatea elaborării Regulamentului privind certificarea auditorilor publici și organizarea de seminare și alte instruiri în acest sens. La rândul lor, reprezentanții SIGMA au dat asigurări că susțin intențiile Curții de Conturi privind conceptele expuse și că vor veni neapărat cu o viziune de abordare generală la acest subiect.

La întâlnire au mai participat membrii Curții de Conturi, Tatiana Cunețchi și Petru Rotaru, precum și Valeriu Muntean, șef al Aparatului, și Reghina Bogatîreț, șef al Direcției juridice a CCRM.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus